Quebec: Risti sa ramai fara permis daca esti prins cu mobilul la volan

Noul cod al securitatii rutiere ce a fost depus astazi de catre Ministrul Transporturilor din Quebec prevede amenzi mai mari si pedepse mai aspre in cazul recidivelor. Astfel, daca ati fost deja prinsi cu telefonul la volan, recidiva s-ar putea solda, pe langa o amenda mai mare, si cu suspendarea permisului pe o perioada de 3, 7 sau 10 zile, in functie de a cata abatere este vorba. Masura este inspirata de codul rutier existent deja in Ontario.

Amenzile pentru utilizarea telefonului mobil la volan vor creste de la 80$ la 100$ si de la 300$ la 600$, chiar se vor dubla in caz de repetare a infractiunii. De mentionat ca vor fi introduse amenzi si pentru biciclistii care folosesc telefonul in timpul mersului, acestea variind intre 80$ si 100$.

O alta reglementare se refera la soferii si motociclistii avand statutul de apprenti (cei care au dreptul de a conduce numai insotiti de un sofer cu minim 2 ani de experienta) si interzice acestora deplasarea pe timp de noapte intre orele 24 si 5 dimineata. Deasemenea, detinatorii de un permis probatoire (permis de conducere de mai putin de 2 ani), care au 19 ani sau mai putin, vor putea sa transporte in masina, in primele 6 luni dupa obtinerea permisului, un singur pasager cu varsta de 19 ani sau mai putin intre orele 24 si 5 dimineata. In urmatoarele 6 luni, vor putea conduce pe timp de noapte cu un maxim de 3 persoane de 19 ani si mai putin. In caz de abatere la aceste reguli amenda va fi intre 200$ si 300$ si 4 puncte de inaptitudine, adica toate punctele pe care un detinator de permis probatoire le are.

Cei ce vor fi prinsi bauti la volan, la o a doua abatere, vor fi obligati sa conduca pe viata masini dotate de antidemaroare etilometrice, fata de 3 abateri cum era pana acum. Vor putea face totusi o cerere de eliberare de sub aceasta conditie dupa 10 ani.

Pneurile de iarna vor fi obligatorii incepand cu 1 decembrie, in loc de 15 decembrie cum era pana acum, iar obligativitatea de a rula cu ele va ramane pana in 15 martie.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment