Quebecul independent acum, nu peste 25 de ani

0
2019

pkp-quebecAceasta afirmatie a fost facuta de Pierre-Karl Péladeau in cadrul unei confruntari cu alti candidati la sefia Partidului Quebecos. Mai mult, el a afirmat ca emigratia si demografia (crestera sau scaderea?) sunt cei doi factori ce defavorizeaza lupta pentru suveranitate a Quebecului. In aceste conditii, in care emigrantii nu sunt de acord cu votul de separare, dl Pierre-Karl Péladeau isi imagineaza ca acum ar fi momentul separarii si nu peste 25 de ani.

Declaratia sa a starnit indignare si surpriza in randul celor prezenti, cu atat mai mult cu cat deputatul Alexandre Cloutier, si el in cursa pentru castigare fotoliului de lider al PQ, considera ca emigrantii reprezinta un nucleu puternic in ceea ce priveste sprijinul la alegerile viitoare.

Banuiesc ca dl PKP nu realizeaza faptul ca si dumnealui este tot un nepot (stranepot) de emigranti, la fel ca si cei ce-l inconjoara. Oricum, cu astfel de declaratii nu cred ca va avea prea mult castig de cauza. La alegerile de anul trecut populatia Quebecului si-a aratat in mod cat se poate de clar opinia in ceea ce priveste sperararea provinciei. Amintim ca alegerile din primavara lui 2014 au fost cele ce au dat jos de la putere partidul in cauza si au amanat pe un termen cat mai indelungat (speram noi) discutiile cu privire la separare.
Sursa si conferinta video

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY