S-a terminat cu controalele anuale gratuite la medic in Quebec

Controlul anual sau asa cum multi dintre noi il stiam, annual checkup va fi istorie in Quebec incepand din 1 iunie 2016.

Decizia apartine guvernului si vine ca o masura de aliniere la situatia existenta deja in alte provincii canadiene. In fapt, pacientii sanatosi, care doreau sa faca o vizita anuala la medic, un control general al starii de sanatate, nu vor mai fi admisibili la aceasta. Vor ramane totusi controalele gratuite de follow-up pentru pacientii ce au diverse dignostice ce necesita o tinere sub observatie.

Celelalte provincii unde controlul general anual a fost eliminat sunt Nova Scotia, New Brunswick si Newfoundland and Labrador.

Motivul este, fireste, unul de ordin economic. Pana acum medicii erau platiti 80$ pentru un control general, iar de acum incolo vor fi platiti 92.15$ numai pentru pacientii care au nevoie de control din cauza starii de sanatate precare sau pentru cei ce vor fi controlati ca urmare a unui diagnostic ce impune o urmarire a starii de sanatate, insa in acest caz plata fiind de numai 41$.

Mai multe detalii Montreal Gazette

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment