Se termina iarna?

Iarna asta este diferita. Am simtit-o deja de cand cu temperaturile dulci din noiembrie sau din decembrie cand am avut un Craciun fara zapada. Cei care stau la case o simt si mai bine prin lipsa muntilor de zapada din fata caselor. A nins putin iarna asta. A plouat destul, insa zapada mai putina decat de obicei. Nu ne plangem. Eu zic ca nu avem dreptul sa ne plangem, mai ales dupa iarna de anul trecut cand gerurile s-au intins din noiembrie pana pe la jumatatea lui aprilie, de toti cu care te intalneai nu faceau decat sa vorbeasca de vreme si sa blesteme pe ala de se joaca la robinetul cu caldura, iar farmaciile au atins recorduri la vanzarile de antidepresive.

Anul asta Wheather Network ne anunta ca din cauza lui El-Niño temperaturile vor fi mai ridicate decat de obicei pentru luna februarie si ca iarna, asa cum noi cei din Quebec o stim, ar putea fi gata oficial in martie. Asta ar insemna ca nu au mai ramas decat 5 saptamani de iarna. Sa ne bucuram? Fireste!

Ca un intro la temperaturile ce vor veni astazi am avut fix 5 grade, in partea pozitiva a temometrelor, si ne-a si plouat.

Si cum vestile bune nu vin niciodata singure, se pare ca sezonul siropului de artar ar veni si el cu vreo doua saptamani mai devreme.

Sa vina primavara!

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment