Sexul neutru va putea figura pe documentele oficiale canadiene incepand cu 31 august 2017

Conform unui anunt oficial facut joi de Guvernul Canadian, mentiunea “X” va figura pe documetele oficiale de identitate ale persoanelor ce nu se vor putea identifica cu sexul masculin (“M”) sau cel feminin (“F”), pentru a putea raspunde astfel dorintei celor care doresc ca sexul lor sa nu fie specificat in respectivele documente.

Aceasta masura isi doreste sa usureze eliberarea pasapoartelor, documentelor de calatorie sau de imigrare care sa corespunda cat mai bine identitatii sexuale a respectivelor persoane. Ca un prim pas in implementarea noii hotarari a guvernului pe documentele actuale va putea fi facuta mentiunea “X”, cu titlu provizoriu, pana cand guvernul va imprima documente ce vor avea mentiunea “X”.

“Introducand aceasta masura in documentele oficiale eliberate de guvernul canadian, luam in fapt o masura importanta pentru a favoriza egalitatea tuturor canadienilor, independent de identitatea lor sau orientarea sexuala” – a declarat Minister of Immigration, Refugees and Citizenship Ahmed Hussen.

Aceasta decizie vine in urma validarii in luna iunie a unui proiect de lege ce a adaugat exprimarea si identitatea sexuala a persoanei alaturi de rasa, religie, varsta sau orientare sexuala ca fiind unul din motivele de discriminare interzise de Carta drepturilor canadiene.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment