Steagul Canadei implineste 50 de ani

Am jurat credintacanada-flag in fata lui sau urmeaza sa o facem, ce este insa mai important este faptul ca duminica aceasta, 15 februarie 2015 steagul Canadei implineste 50 de ani.

Steagul de astazi a fost defapt ales in data de 22 octombrie 1964 de catre comitetul de catre guvern, a fost apoi trimis spre aprobare in Parlament si in data de 15 februarie 1965 el a fost adoptat oficial.

Originea designului insa ramane o necunoscuta, asa cum consemneaza Huffignton Post, sunt voci care sustin ca Dr. George Stanley a fost la originea actualului steag, inspirat de drapelul compandantului de la Kingston’s Royal Military College, iar altii sustin ca John Ross Matheson, un prim ministru liberal sta la originea lui.

Oricum, fara importanta in ceea ce priveste cel ce a avut frumoasa idee, opinia prim ministrului liberal din Quebec din acea perioada, MP Pierre Trudeau, exprima dispretul pe care aceasta provincie il avea inca de pe atunci fata de restul Canadei: “Quebec does not give a tinker’s damn about the new flag. It’s a matter of complete indifference.”

Distribuie:

Related posts

2 Thoughts to “Steagul Canadei implineste 50 de ani”

  1. Adrian Ardelean

    Misto asta! Scrii pe portalul “QUEBEC.ro” de steagul Canadei… Te prajeste de viu Pauline Marois daca (re)ajunge la putere! In ulei de artar (exista asa ceva?)…
    Oricum, felicitari pentru articol! Fain, si o dovada in plus ca stai bine cu up-datarea informatiei. Pe bune, felicitari!

Leave a Comment