Studiu: in Canada avem cea mai scumpa telefonie mobila

Un studiu realizat recent pe tarile membre G7 si Australia demonstreaza ca in Canada costurile asociate cu telefonia mobila sunt printre cele mai ridicate. Astfel, in studiul firmei Nordicity Group se arata ca pentru 150 de minute de convorbire, Canada se plaseaza pe locul intai, avand cele mai mari tarife.

Cel mai ieftin abonament de telefonie in Canada este de $41.08 pe luna, iar ca o comparatie, in Germania un pachet similar ar costa numai $17.15.

Pentru un abonament ce ar contine 450 de minute de convorbire si 300 de texte canadienii ar plati in medie $48.77, spre deosebire de vecinii din US care platesc ceva mai mult, $51.64 si de japonezi care platesc cu numai un cent mai mult de noi. Cel mai mic tarif pentru acest tip de serivicu este in Franta, la numai $24.17.

Un serviciu de top, ce ar include minute nelimitate si 10 GB de data, ar clasa Canada pe locul al doilea in lume in ce priveste preturile mari, in timp ce Marea Britanie ar avea cele mai mici preturi.

In tot acest timp, companiile canadiene de telecomunicatii au printre cele mai mari profituri din lume. Un studiu facut anul trecut arata ca profitul mediu obtinut pe un abonament in Canada este de $46.58. Studiu

Sursa CBC

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment