Sugestii de long weekend (21 – 23 mai)

Haideti sa nu o mai dam cotita si sa recunoastem deschis ca a venit vara. Weekendul acesta, in afara ca este unul lung (God save the Queen!), caldura si-a dat intalnire cu cerul senin si impreuna si-au propus sa ne ofere 3 zile de neuitat. Concluzia? Nu stati in case, iesiti la aer intr-unul din locurile frumoase ale orasului! Bucurati-va de timpul liber si distrati-va in familie sau cu prietenii!

Activități, Festival
Victoria Day –23 mai, weekend lung. Incepem cu asta, de parca nu stim deja. In toata Canada se sarbatoreste ziua de nastere a reginei Victoria a Marii Britanii. Quebecul face exceptie si sarbatoreste « La Journée nationale des patriots ». Ostie!
Piknic Électronik – se da startul la concertele din Jean Drapeau. Din 22 mai si pana in 2 octombrie, in Parcul Jean Drapeau, in fiecare zi de duminica incep concertele in aer liber. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru duminica de deschidere, 22 mai, invitati vor fi: Four Tet, Ben UFO, Thomas Von Party, Peter Power.
Restaurant Day de Montréal – 21 mai, in toate colturile orasului, oricine se simte bucatar priceput isi poate deschide propriul restaurant la el acasa sau intr-un loc ce i se pare atractiv. Verificati site-ul organizatorilor pentru a gasi un restaurant aproape de voi.
Montreal Salsa Convention – weekendul acesta, din 19 si pana in 23 mai, la Complexul Desjardins va asteapta o intalnire unica cu ritmurile fierbinti ale dansului sud american. Competitii de amatori si profesionisti, muzica buna si distractie.
Lobster Clam Jam – a 4a editie a festivalului de lobsteri aduce impreuna pe 22 mai, in zona Canalului Lachine, nu mai putin de 40 de restaurante ce va vor propune produse numai bune pentru a va delecta papilele gustative.
Festival des films underground de Montréal – pana duminica 22 mai, puteti vedea productii cinematografice prezentate in acest festival al filmelor cu buget redus. O prezentare ce vrea sa ne arate ca arta cinematografica se poate face si altfel decat asa cum o stim din filmele Hollywoodiene.
Chromatic – un festival deosebit, in desfasurare la Hangar 18, in Old Port, pana in 22 mai. Exponate futuriste, pictura, instalatii interactive, realitate virtuala, fotografie.
Le Grand Ribfest de Laval – sa va spunem mai mult? Mai aveti nevoie de detalii?! Coaste, bbq, sosuri, afumaturi… toate acestea isi dau intalnire weekendul acesta, din 19 si pana in 23 mai in Laval, la statia de metrou Montmorency.
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.
Accès Asie –  festival ce pune in lumina cultura asiatica din India si pana in Mongolia, incepe in 5 mai si dureaza pana in 29 mai. Activitati diverse de la dans si balet, pana la concerte si proiectii de film.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6-lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson – ultimul weekend in care mai puteti vedea expozitia acestui artist islandez ce ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend insorit si plin de bucurii!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment