Sugestii de weekend (03 – 04 octombrie)

0
3344

mtlfallPrimul weekend din octombrie cu dimineti inghetate si frunze colorate ce le imprastie vantul pe aleile parcurilor. Ati fost la padure sa vedeti culorile toamnei? Ar trebui, Mont Tremblant-ul nu este atat de departe, iar alte destinatii sunt deasemenea la indemana. Bromont, Oka, St-Sauveur si multe altele va asteapta.

Daca este octombrie este Oktoberfest si se intampla in multe locuri in weekendul acesta in Montreal si in alte colturi ale provinciei.

Marché Atwater – 42 de microberarii va asteapta pentru degustare. De carnatii bavarezi nici nu mai pomenim.
Oktobierfest de Sainte-Adèle – 18 berarii, 20 de restaurante, jocuri, concerte, distractii pentru cei mici si cei mari
Sherbrooke Oktoberfest, editia a XV-a

Activitati, Festival
Montreal Off jazz festival – intre 1-10 octombrie, descoperiti talente locale si internationale.
Autorama Montreal – numai in weekendul acesta, expozitie de masini clasice tunate, muscle cars, modified rides si vintage vehicle. veti regasi si unele din masinile ce se aduna miercurea seara la Orange Julep pe Decarie.
Pizza Week – nu este in weekend, insa incepe de luni, 5 octombrie si tine pana pe 11 octombrie. Locatie: Little Italy. Scopul: sa va distrati si sa gustati minunata pizza autentic italiana. Unele restaurante au promotii incepand de la 15$ o pizza.
Festival Black and Blue la Palais des Congres 1 – 31 octombrie – The biggest festival of gay benefit events in the world.
Muzeul Holocaustului din Montreal, are duminica aceasta porti deschise si va ofera vizite ghidate gratuite.
The Great Pumpkin Ball la Gradina Botanica – in fiecare zi pana pe 1 noiembrie, vrajitoarea Esmeralda, impreuna cu motanul Abracadabra si calare pe matura Gontran, vegheaza la buna desfasurare a expozitiei de 800 de dovleci decorati.
Jardins de lumière – la Gradina Botanica in spatiul rezervat Chinei si Japoniei au inceput din 4 septembrie sa se aprinda lampioanele.
21 de balansoare muzicale – Daca nu ati ajuns pana acum, nu ratati in Quartier des spectacles. Sunt gratuite si vor fi acolo pana pe 18 octombrie. (note: noi am fost si nu mai scot note muzicale. Distractia insa ramane, coboram in anii copilariei leganandu-ne imbratisati de vantul rece al toamnei).

Cinema
Ultimul weekend in care mai puteti vedea filmele romanesti ce sunt prezentate la evenimentul La Roumanie vue par ses films.
Montréal International Black Film Festival – la Cinema Imperial (1432 Rue Bleury), arta cinematografica plina de culoare pentru toti cei care vor se descopere noi culturi si sa exploreze lumea prin intermediul ecranului de cinema.

Expozitii si muzee:
Rodin la Musée des beaux-arts
Detalii Capela Sixtina la Palatul Congreselor
Mois de la Photo – pentru pasionatii de fotografie, se desfasoara in diferite locatii din Montreal.
La Muzeul de arheologie si istorie al Montrealului, Pointe-à-Callière, expozitia Les Aztèque, peuple du Soleil – expozitie realizata cu sprijinul Ministerului Culturii din Mexic.

Iesiri in natura
La Mont Sutton (Estrie) va asteapta Festivalul Toamnei in fiecare weekend intre 12 septembrie si 12 octombrie, nu este de ratat.
Tot din ciclul iesirilor in natura, ultimul weekend cand puteti participa la Ferma Roka la Ziua Recoltei (asa-i ca va trezeste amintiri multe?) CULES DE MERE BIOLOGICE,activități distractive,mici, Kurtos Kolaks și surprize pentru toți!
Marché fermier de l’UQAM– duminica, 4 octombrie la Jardins Gamelin – nu chiar o iesire la iarba verde, insa o oportunitate de a gusta/cumpara produse agricole de la producatorii locali.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la cules de mere, pana la cursuri de bucatarie si multa voie buna.

 

Stiti alte activitati sau locuri, care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Trimiteti-ne un mesaj folosind pagina de contact.

 

Weekend fericit!

 

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY