Sugestii de weekend (06 – 07 mai 2017)

Ploua, ploua, ploua, ploua…. Cam asa incepea un cantec al lui Nicu Alifantis de prin anii ’80. Acesta pare a fi si decorul weekendului ce vine, insa trecem peste vremea mohorata si ne gandim ca sunt o multime de lucruri ce pot fi facute in oras si ca pana la urma, toate trec, inclusiv ploaia, iar vara este la numai cateva saptamani distanta.

Activități, Festival
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
21 de balansoare – evenimentul integrat in cadrul Printemps Numerique se intoarce la Place des Arts, de data aceasta intre 10 aprilie si 28 mai.
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incapand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult, nici mai putin, 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Festival de la bière – la Marché Atwater avem ocazia weekendul acesta de a cunoaste produsele a nu mai putin de 20 de microbraserii din Quebec.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal – Daca au revenit, inseamna ca este aproape vara! Cu incepere de duminica aceasta si pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.
La Fête du croissant – numai sambata, pe 6 mai, in nu mai putin de 75 de patiserii si brutarii veti avea ocazia sa cumparati croissante la numai 1$.
La semaine du cidre du Québec – pana duminica 7 mai, in mai multe locatii participante cidrul produs in Quebec este promovat la preturi dintre cele mai interesante.
Festival du Grilled Cheese – in mai multe locatii in provincie, in saptamana 1 – 7 mai, inca un eveniment gastronomic, de data aceasta dedicat branzeturilor.
Festival Accès Asie – din 2 si pana in 28 mai, aproape o luna intreaga dedicata artei din Asia sub orice forma. De la arta vizuala, la teatru, pictura, literatura si muzica, totul va fi la intalnire.
Festival Petits bonheurs – pentru cei mici, pana in 31 mai, un eveniment ce isi doreste sa realizeze o imersie a copiilor in lumea artei.
Performanta electroacustica imersiva – asa este ca nu ati inteles mare lucru? Cum suntem deja obisnuiti, cei de la SAT ne propun 7 reprezentatii, din 4 si pana in 13 mai, dintr-un spectacol intrigant si modern ce imbina arta vizuala, pictura, cu muzica electronica.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2


Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Et maintenant regardez cette machine – expozitie apartinand lui Emanuel Licha si Mundos de Teresa Margolles la Muzeul de arta contemporana, pana in 14 mai.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment