Sugestii de weekend (07 – 09 octombrie 2017)

Weekend lung de Thanksgiving pe care il intampinam cu putina ploaie, insa bucurosi ca ne odihnim o zi in plus. Este vremea de adunat prin gradini, facut pregatirile pentru toamna/iarna si, bineinteles, este vremea de iesit afara din casa si petrecut cu prietenii sau mers la o plimbare in natura. DIn cate se pare, macar una (poate chiar doua) din cele trei zile libere vom avea parte de vreme frumoasa, asa ca de ce sa stam ascunsi si sa nu lasam temperaturile surprinzator de blande se ne bucure.Daca nu ati fost sa vedeti culorile toamnei in afara orasului, poate ar fi timpul sa o faceti, aveti aici un link unde gasiti situatia la zi in ce priveste starea padurilor

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
The Phantom of the Opera
– spectacolul clasic de musical ce alipsit de pe scenele orasului mai bine de 25 de ani, este prezentat la Place des Arts, Sala Wilfrid-Pelletier, intre 4 si 15 octombrie. Pretul biletelor este intre $49.75 si $149.75 plus taxe.
Black and Blue – eveniment al comunitatii LGBT ce se desfasoara in fiecare an in weekendul de Thanksgiving, anul acesta va avea loc intre 5 si 9 octombrie si va culmina, ca de fiecare data, cu party-ul din seara de 8 octombrie, unde dress code-ul impune tinute in negru si albastru (cum altfel?).
Off Jazz Festival – din 5 si pana in 14 octombrie, Montrealul este din nou gazda muzicii ce a facut deja faimos orasul, Jazzul in toata splendoarea sa acustica.
Grand weekend Oktoberfest aux Jardineries – incepand cu 21 septembrie si pana pe 13 octombrie, pe Esplanada Sun Life de la Stadionul Olimpic, incepe petrecerea! Va vor fi oferite (contra cost, fireste) o multime de beri produse de microbraseriile de aici, precum si mancaruri savuroase, toate acompaniate cu muzica de calitate.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
La Ronde Fright Fest – intre 30 septembrie si 29 octombrie, parcul La Ronde se transforma, odata cu lasarea intunericului, intr-un loc bantuit unde demonii, zombie si scheletele va pandesc la orice colt. Casele bantuite va vor astepta si ele sa le treceti pragul, asa ca nu ezitati.
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Momenta – biennale de l’image – expozitie eveniment dedicata creatiilor foto si video ce a ajuns la a 15-a editie si se desfasoara pana in 17 octombrie. De aceasta data vor fi prezenti nu mai putin de 38 de artisti din 17 tari, ce vor expune 150 de creatii in 13 locatii diferite din oras.
Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Voiles en Voiles – pana in 9 octombrie, celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

THE MOUNTAIN BETWEEN US BLADE RUNNER 2049 MY LITTLE PONY: THE MOVIE 2307: WINTER’S DREAM

Expozitii
Love is Love – expozitie in plina desfasurare la Montreal Museum of Fine Arts ce prezinta creatiile in domeniul rochiilor de mireasa ale celebrului designer Jean-Paul Gaultier. Expozitia va fi deschisa pana in 9 octombrie.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment