Sugestii de weekend (08 – 10 octombrie 2016)

Weekend lung, weekend ce aduce cu el sarbatoarea recoltei pe stil Canadian, adica Thanksgiving-ul. Ziua in care prietenii si familia se aduna in jurul mesei cu un curcan rumenit, ziua in care suntem recunoscatori pentru toate lucrurile bune ce ni s-au intamplat peste an si in care sarbatorim incheierea si bogatia recoltelor de anul acesta. Insa asta este abia luni, pana atunci mai sunt zilele de sambata si duminica cand trebuie sa stim ce se intampla in oras si unde putem merge sa ne distram si sa ne relaxam.

Activitati
Montreal Pizza Week – pentru ca se poate!!!! Pana pe 9 octombrie, duminica, Little Italy ne propune o incursiune in Pizza World, fireste cea mai originala si mai gustoase. 15 restaurante participante, lista completa pe site-ul organizatorilor.
Festival du Nouveau Cinéma – manifestare ce are in spate mai bine de 40 de ani de activitate dedicata tinerilor artisti si realizatori. Locul de desfasurare : Cinema du Parc. Datele intre care se inatmpla : 5 – 16 octombrie.
Oktoberfest aux Jardineries – Pe Esplanada de la Parcul Olimpic, pana in 28 octombrie luna intreaga de party cu bere provenind de la microbraserii locale si mancare de inspiratie germana.
International Organ Competition – festival international de orga ce se desfasoara in locatii diverse (preponderent in biserici). Din cuprins: concerte, prezentari, tururi ghidate, conferinte. Festivalul este in desfasurare pana in 30 octombrie.
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.
Fright Fest – toata luna octombrie, parcul La Ronde se transforma intr-un imens loc infricosator, un loc al umbrelor si groazei numai bun de vizitat pentru a intra in atmosfera de Halloween.
L’OFF Jazz Festival – sitm cu totii ca Montrealul este o scena continua pentru festivalurile de jazz din lume. Nici luna aceasta organizatorii nu ne dezamagesc si pun pe afis nume celebre sau in afirmare. A 17 a editie a festivalului ne aduce nu mai putin de 25 de concerte pana in 15 octombrie.
Festival Black & Blue – eveniment dansant al comunitatii LGBT din Montreal ce se desfasoara pana in 11 octombrie.
Cules de mere 10 recomandari – sezonul este la maxim si evenimentele ce se desfoara la diferitele ferme sunt, multe dintre ele, de neuitat pentru cei mici si pentru parinti deopotriva.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

MIDDLE SCHOOL: THE WORST YEARS OF MY LIFE THE BIRTH OF A NATION THE GIRL ON THE TRAIN

Expozitii
Toulouse-Lautrec – La Musée des beaux-arts de Montréal, pana in 30 octombrie, puteti vizita o expozitie unica in care va sunt prezentate nu mai putin de 90 de afise si lucrari imprimate ale celebrului artist, lucrari realizate in perioada litografica a acestuia, din 1891 si pana in 1899.
Robert Mapplethorpe –  la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment