Sugestii de weekend (10 – 11 iunie 2017)

Stiti cum este in Montreal in weekendul de Formula 1? Ne-bu-nie! Insa nebunie in sensul bun al lucrurilor, pentru ca orasul este un party continuu. Muzica, spectacole, strazi inchise in centrul orasului, expozitii stradale de masini, baruri si restaurante deschise pana tarziu in noapte. Si daca la toate astea adaugam si faptul ca sezonul festivalurilor este in toi si ca vremea pare sa tina cu noi, avem portretul complet al unui weekend ce nu poate fi decat reusit.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
Simona Halep in finala de la Roland Garros –weekendul incepe cu finala in care Simona s-a calificat pentru a doua oara in cariera, finala pe care are toate sansele sa o castige de data aceasta. Adversara ii va fi acum Jelena Ostapenko, iar meciul va incepe la ora 9 dimineata (ora Montrealului) si va fi difuzat pe canalele de sport din Canada.
Formula 1 Grand Prix – tot weekendul pe circuitul Jacques Villeneuve vor fi turate la maxim motoarele cu sute de cai putere ale bolizilor de curse. Fie ca aveti bilete sau nu, oricum merita sa luati parte la activitatile organizate cu acest prilej.
Grand Prix Petite Italie
– weekendul acesta, cu acelasi prilej al Formulei 1, in Petite Italie este sarbatoare. Va lasam sa ghiciti in cinstea carei echipe sunt arborate steagurile rosii pe cladirile din cartierul italian.
Festival Portugal international de Montréal – va este dor de Europa sau doriti sa descoperiti cultura unui colt de rai din batranul continent? Din 9 si pana in 11 iunie sunteti asteptati la zilele Portugaliei.
Festival de musique de chambre de Montréal
– 26 mai – 18 iunie. Daca sunteti un iubitor al muzicii de calitate, atunci evenimetul pe care il asteptati de atata timp incepe acum.
Festival Eurêka! – Intre cheiul Alexandra si cheiul Jacques-Cartier in Vieux Port, numai weekendul acesta, va sunt oferite nu mai putin de 100 de activitati stiintifice gratuite pentru toate varstele.
Festival St-Ambroise Fringe de Montréal – pana in 18 iunie Montrealul va prezinta un festival al artelor ce lasa liber interpretarilor muzicale, poetice sau de orice alta natura artistica, festival dedicat aspirantilor din domeniu.
Promenade Wellington’s Summer Sidewalk Sale 2017 – amatori de shopping si de lucruri de calitate? Un sale mult asteptat, un sale ce da tonul pentru vara ce abia incepe in Verdun este in plina desfasurare pana in 11 iunie.
Festival du cinéma israélien de Montréal – nu credem ca este nevoie de vreo prezentare, insa cinefilii pasionati de cinematografia israeliana sunt asteptati pana in 15 iunie la acest eveniment.
Festival de musique de chambre de Montréal – in perioada 26 mai – 18 iunie, piese clasice si moderne vor fi prezentate de artistii consacrati sau aflati la primii pasi ai afirmarii.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
Plage de l’Horologe – s-a deschis plaja din Vieux Port de la orologiu si va ramane deschisa pana in 4 septembrie. Muzica cu DJ locali in voga si un bar bine garnisit va sunt puse la dispozitie.
La Grande Tournée
– organizat de Cirque Éloize pana in 17 septembrie, turneul are ca misiune organizarea unui specatcol in fiecare din cele 19 arondismente ale orasului la fiecare sfarsit de saptamana.
Voiles en Voiles – celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
PiknicElectronik
– 21 mai – 24 septembrie, in fiecare duminica pe insula Jean Drapeau. Loc de intalnire si de party pe muzica electronica. Unii dintre cei mai in voga DJ ai momentului vor fi prezenti.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  
– o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incepand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult nici mai putin 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal
– Daca au revenit, inseamna ca este vara! Pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

THE MUMMY IT COMES AT NIGHT AWAKENING THE ZODIAC THE HUNTER’S PRAYER

Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment