Sugestii de weekend (10 -11 martie 2018)

Weekendul acesta se schimba ora, lucru ce marcheaza oarecum intrarea in sezonul de primavara/vara. Din pacate insa este numai o parere pentru ca Meteomedia anunta pe urmatoarele doua saptamani numai temperaturi ce stau in jurul a 2-3 grade pe timpul zilei. Speram totusi sa se insele si sa revina la ganduri mai bune. Pana atunci insa, vremea pentru weekendul ce vine pare a fi destul de blanda si ingaduitoare, permitandu-ne sa iesim din case si sa participam la tot ce se intampla in metropola.

Activități, Festival

Salon national de l’habitation Montréal – din 9 si pana in 18 martie, a 35-a editie a Salonului va asteapta la Place Bonaventure cu idei de amenajare si de renovare a locuintei proprii si cu noi proiecte imobiliare ce vor fi realizate in Montreal si imprejurimi.
International Festival of Films on Art – 8 – 18 martie. Unicul festival de gen din America de Nord este un eveniment dedicat filmului despre arta sub toate formele ei. Pasionatii pot viziona proiectiile in locatii diverse, orarul si adresele fiind indicate pe site-ul organizatorilor.
Pay your Age – in saptamana 6-11 martie copiii aflati in vacanta sunt asteptati (impreuna cu parintii, fireste) in restaurante faimoase din oras unde pretul meniului pentru ei va fi determinat de varsta pe care o au.
Festival de Casteliers – mici si mari sunt asteptati intre 8 si 11 martie la festivalul marionetelor, festival ce se desfasoara in mai multe sali de teatru din oras. Pentru orar si locatii vizitati site-ul organizatorilor.
Festival International du Film pour enfants  – pentru ca tot este saptamana de vacanta, cei mici sunt asteptati din 3 si pana in 11 martie la filme pe gustul lor. Proiectiile vor avea loc la Cinema Beaubien, Cinema du Parc si la Musée des Beaux Arts.
Disney on Ice – Dare to dream – pana in 12 martie, la Centre Bell, cei mici impreuna cu parintii vor avea ocazia sa vada un spectacol unic din care nu vor lipsi Moana din “Moana,” Elsa din “Frozen,” si Belle din “Frumoasa si Bestia” .
Papillons en liberté – Gradina Botanica va asteapta si anul acesta, ca si in cei dinainte, cu spectacolul minunat al gingaselor si coloratelor insecte. Se desfasoara pana in 29 aprilie.
Visite guidée de la Ville Souterraine – pana in luna martie va propunem ca sambata sa participati la una din vizitele ghidate ce va vor plimba pe parcursul a 5km prin subteranele comerciale orasului. Cost 24$ de persoana, rezervare necesara.
Oasis musicale – manifestare artistica si culturala dedicata muzicii de camera, in interpretarea unor artisti de renume. Concertele au loc in bisericile din Montreal si in general sunt gratuite.
Montreal Winter Village – la Parcul Olimpic, pana la 1 aprilie este locul de adunare al celor impatimiti de sporturile de iarna. Dintre atractiile principale: muzica, patinaj in aer liber, mancare buna si pe alese si multe alte atractii.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pana in 21 martie 2018.

Filme Noi

 

THE STRANGERS: PREY AT NIGHT A WRINKLE IN TIME THE HURRICANE HEIST GRINGO

Expozitii
Napoléon – Art et vie de cour au palais impérial
– Muzeul Beaux-Arts din Montreal ne propune pana in 6 mai 2018 o incursiune in fascinanta lume a lui Napoleon.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii. Data limita 25 martie 2018.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment