Sugestii de weekend (10 – 11 septembrie)

Ne bucuram de zile de vara tarzie si iesim cu preietenii sau in familie in orasul ce parca nu se opreste niciodata din petrecut. Festivaluri, expozitii, concursuri, ciclism sau dans sub cerul liber… alegerea va apartine. Vremea pare sa tina cat de cat cu noi, numai un pic de ploaie anuntata pentru sambata si duminica, cu 26 si 19 grade maximele celor doua zile.

Activități, Festival
Art tattoo Show Montreal – la Place Bonaventure, intre 9 si 11 septembrie. Vor fi prezentate tehnici noi de tatuare, modele de ultima ora, tendinte, aparate si veti avea ocazia
sa asistati la demonstratii.
Défi vélo 300 km pour la vie – 10 – 11 septembrie. Mai mult de 200 de ciclisti vor parcurge distanta dintre Laval si Trois-Rivières in aceasta cursa ce are ca scop adunarea de fonduri pentru Fondation Cité de la Santé. Ca o noutate, anul acesta va fi disponibil si un parcurs de 150 de km.
Montreal Ukrainian Festival – septembrie 9 -11 on parcul Ukrainei, situat la intersectia strazilor Bellechasse cu 12e Ave. Nu puteti sa ratati acest festival unde muzica ucraineana si mancarurile delicioase isi dau intalnire pe parcursul a 3 zile.
Salon du bateau à flot – cea mai mare expozitie de barci cu motor amplasate direct la cheiul din Vieux Port. Mai mult de 100 de ambarcatiuni, cursuri gratuite, demonstratii si plimbari cu barca vor fi in program.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Festival Flamenco de Montréal –  a 5a aniversare a festivalului are loc cu incepere din 10 septembrie si va dura pana in 17. Anul acesta evenimentul este un omagiu adus lui Sonia del Rio, o pioniera a dansului flamenco in Quebec si o dansatoare recunoscuta international.
Carmina Burana – Orchestra Simfonica a Montrealului prezinta sub bagheta celebrului Kent Nagano pe 10 septembrie un concert de muzica clasica la Maison symphonique din Place des Arts.
Salon de l’entraînement physique et du sport de Montréal – 10 si 11 septembrie la Palais des Congres, prima editie a acestui salon dedicat iubitorilor de sport si de activitati fizice.
World Press Photo – La Marché Bonsecours, din 31 august si pana in 2 octombrie, sunt prezentate fotografiile castigatoare ale editiei de anul acesta a faimosului concurs.
Oysterfest – a 8a editie a evenimentului va asteapta si anul acesta pe 11 septembrie pe Ile Bonsecours. O ocazie unica de degusta buntati pregatite de bucatari celebri.
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.
Festival OUMF – pe strada St Denis intre Sherbrooke si Ste Catherine, numai pana sambata 10 septembrie, un eveniment pluridiciplinar ce aduce in fata dvs artisti si muzicieni emergenti.
Air Libres
– profitati de vremea frumoasa pentru a vizita una dintre cele mai mari manifestari anuale de arta stradala ce are loc pe strada Sainte Catherine, intre St-Hubert si Papineau. 7 artisti isi prezinta creatiile pana in 26 septembrie.
Piknik Électronik –  concerte in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003.
Festival Quartier Danses – intre 6 si 17 septembrie, orasul danseaza. Spectacole de dans, dintre cele mai variate stiluri, si in marea majoritate gratuite, in parcuri si sali de spectacol din oras.

Cei mici
Archaeo-Adventure
– in fiecare sambata si duminica din luna august la muzeul Pointe-à-Callière are loc o prezentare a meseriei de arheolog facuta special pentru copiii cu varste intre 9 si 12 ani.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – ULTIMUL WEEKEND – pana in 11 septembrie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expozitii
Robert Mapplethorpe –  la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment