Sugestii de weekend (11 – 12 iunie)

Weekend cu multe evenimente, weekend cu temperaturi amestecate, asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme, cu un pic de soare sambata si ce va mai multi nori duminica (poate se schimba, noi asa ne dorim), insa cu un oras ce incepe deja sa fiarba in priza festivalurilor, sarbatorilor si mai ales a Campionatului European de fotbal si fireste… weekend de Formula 1 in Montreal!

Activități, Festival
Eurofest Montreal
– 10-12 iunie, festival multicultural si culinar in Vieux Port, unde si Romania va fi reprezentata.
Grand Prix de Montreal – nu are nevoie de prezentare, nu aveti nevoie sa vi se aduca aminte, insa ne placem sa il trecem pe lista. Editia 36 se desfasoara in weekendul acesta si odata cu celebra cursa, strazile Peel si Crescent se transforma in zone de spectacol si eveniment, cu terase, muzica si atmosfera de party.
Montreal Fringe Festival – eveniment cultural ce aduce in atentia publicului artisti neobisnuiti, cu interpretari un pic iesite din comun. Sa-i spunem “un alt fel de festival” ce nu merita ratat sub nicio forma. Se desfasoara pana in 19 iunie, in diferite locatii din oras.
Festival d’art mural -a 4a editie, pana pe 19 iunie, a activitatii in cadrul careia artisitii stradali isi lasa frau liber imaginatiei si decoreaza fatadele de pe Boul St-Laurent si imprejurimi.
Mondial de la bière – a 23a editie se desfasoara weekend-ul acesta la Palais de Congrès. O intilnire cu producatori de bere din lumea intreaga, este cel mai important festival de gen din America de Nord. Numai pentru cunoscatori si profesionisti 🙂
Les Francofolies de Montreal – s-a dat startul celui mai mare eveniment din lume consacrat muzicii francofone. In desfasurare pana pe 19 iunie.
Festival de Musique de chambre de Montréal – pasionati de muzica de camera? Intre 3 si 19 iunie, mai multi interpreti internationali vor pune in scena interpretari ale unor piese celebre.
Piknic Électronik – s-a dat startul la concertele in aer liber de duminica din Jean Drapeau. Festivalul a inceput saptamana trecuta, pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor.
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
Festival Eureka – 10-12 iunie, in Vieux Port, mai mult de 100 de activitati dedicate celor mici si pasionati de stiinta si tehnologie.
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson – ultimul weekend in care mai puteti vedea expozitia acestui artist islandez ce ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend plin de bucurii va dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment