Sugestii de weekend (11 – 12 noiembrie 2017)

Cum ne apropiem de jumatatea lunii noiembrie temperaturile hivernale incearca sa ne strice bucuria weekendului acesta, insa Montrealul este intotdeauna pregatit cu activitati care mai de care mai imbietoare, marea majoritate fiind la interior, date fiind gradele din termometre. Incercam totusi sa ramanem optimisti cu gandul ca de saptamana viitoare vom reveni in partea pozitiva a termometrului.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
Remembrance Day/Jour du Souvenir
– in fiecare an in 11 noiembrie comemoram eroii Canadei. Mai exact la a 11-a ora, din a 11-a zi a celei de-a 11-a luni. Vor avea loc mai multe ceremonii ce se vor desfasura in diferita locatii din Montreal. Universitatea McGill, Cimitirul Eroilor din NDG, etc…
21e Festival de films francophones Cinémania – o activitate indragita printer cinefilii pasionati de filmul francofon ne este prezentata anul acesta pana pe 13 noiembrie.
MTL à Table – nu mai putin de 150 de restaurante vor oferi meniuri la preturi reduse pana in 16 noiembrie. Poate acum este momentul sa incercati unele dintre locatiile ce pareau inaccesibile.
Festival de films francophones CINEMANIA – 2 – 12 noiembrie. Lansat in 1995 festivalul cinematografic CINEMANIA prezinta anul acesta nu mai putin de 120 de creatii cinematografice francofone reprezentative.
Festival du Monde Arabe – 27 octombrie – 12 noiembrie, un festival ce isi doreste sa va prezinte aspecte ale culturii arabe, cel mai mare din America de Nord. Vor fi prezentate creatii din arta cinematografica, muzicala, teatrala si literatura.
Expo Franchise – 11 si 12 noiembrie la Palais des congrès. V-ati gandit vreodata sa aveti propriul bussines? Daca da, poate de aici ar trebui sa incepeti, pentru ca o multime de oportunitati va vor fi prezentate.
Coup de coeur francophone – 2 – 12 noiembrie. Eveniment dedicat muzicii francofone ce se desfasoara in fiecare an in Montreal. Sunt prezenti artisti nationali dar si internationali, unii dintre ei consacrati, festivalul este deschis si tinerelor talente.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga

Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

MURDER ON THE ORIENT EXPRESS DADDY’S HOME 2 THE PRICE

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment