Sugestii de weekend (12 – 13 decembrie)

0
3320

Weekend de decembrie, cu doua saptamani inainte de Craciun. Weekend plin de bucurii, de activitati, de targuri de Craciun si de temperaturi ce parca tin cu noi. Se pare ca pana la urma nu vom avea zapada de Craciun, insa nici ger nu va fi, asa ca intr-un fel se compenseaza totul.
O multime de lucruri de facut in oras si in jurul lui, activitati pentru toate varstele si pretentiile.

Activitati, Festival, Targuri de Craciun
Luminothérapie – a sasea editie a manifestarii va prezinta in iarna aceasta balansoare luminoase si muzicale, insotite de proiectii arhitecturale pe noua din fatadele ce inconjoara Place des Arts.
Festivalul Noel dans le Parc – 1 singur calendar, 60 de spectacole gratuite, pana in 25 decembrie. In zona Metro Mont-Royal, in Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent sau in zona statiei de Metro Laurier, in Parc Lahaie.
Marché Caisse Noisette (Spargatorul de nuci) pentru ca a inceput sezonul targurilor de Craciun, va amintim ca din 26 noiembrie a inceput la Palatul Congreselor poate cel mai mare si mai important dintre ele.
Montréal en Fêtes – in Vieux Montreal, a inceput de pe 3 decembrie si este deschis pana pe 31 decembrie, un alt targ de Craciun deja faimos cu o multitudine de activitati gratuite. Nu trebuie ratat, mai ales daca sunteti in cautare de cadouri pentru cei dragi.
Marché de Noel de la Rue Prince Arthur – s-a deschis din 2 decembrie si se anunta a fi un eveniment de exceptie. O strada intreaga dedicata evenimentului cu tarabe cu bunatati traditionale si chiar si un spatiu amenajat vanzarii de brazi. Este deschis in fiecare saptamana de miercuri pana duminica.
Le Père Noël Saint-Denis – strada St Denis, intre strazile Mont-Royal si Marie-Anne puteti intalni sambata aceasta, si urmatoarele 2 weekenduri, cu incepere de la ora 13 si pana la 17 pe Mos Craciun, puteti asculta concerte de colinde cantate a cappella si din cate am auzit, puteti chiar intalni un ren viu.
Marché de Noël de la Grover – pana duminica, 13 decembrie, acest targ de Craciun va ofera cadouri pentru toti cei dragi, toate produsele provenind de pe plan local.
Amalgame – in lungul strazii Sainte-Catherine 90 de borne luminoase pun in evidenta opere de arta abstracta ale artistului Jean-Sébastien Denis. Locatia exacta este in Village, intre strazile Berri si Cartier.
Salon des métiers d’art de Montréal – la Place Bonaventure, pana samabata 19 decembrie, salonul devenit celebru, sarbatoreste cea de-a 60a editie.
Un nouveau conte – Orchestra simfonica din Montreal va asteapta weekendul acesta la Maison symphonique. O colaborare Kent Nagano, Fred Pellerin si René Richard Cyr, pentru pasionatii de muzica de camera.
Les Choralies de la Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours –  din 5 si pana in 20 decembrie concerte de Craciun minunate in fiecare weekend, in cea mai veche biserica din Montreal situata in Old Port.

Cei mici
Québec Issime – un spectacol familial, mai mult o comedie muzicala, la Teatrul Maisonneuve, pana pe 30 decembrie.
La Grande Bibliothèque cei mici au parte de o multime de activitati dedicate Craciunului. Povesti si colinde ce le vor incalzi sufletele.
Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – o colectie impresionanta de figurine Mos Craciun, precum si o multime de activitati si ateliere pentru cei mici.
Santa’s Kingdom – Complex Desjardins. Plimbari cu trenuletul instalat in complex pentru numai 2$. In weekend cei mici pot sta cu Mosul sau pot asculta povesti spuse de Mrs. Claus. Activitatea se desfasoara pana in 31 decembrie.
Montreal Museum of Fine Arts – Family Weekends workshops si da, sunt o multime de activitati gratuite in perioada de sarbatori. Verificati orarul.
Mysteries of the Unseen World 3D – IMAX movie
Jean-Michel Cousteau’s Secret Ocean 3D – IMAX movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expozitie cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, si doua schelete la dimensiune reala – suna mai mult decta interesant.

Expozitii si muzee
Sur les traces d’Agatha Christie – o expozitie dedicata celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière. Nu trebuie ratata.
Imagine Brazil – la centrul  DHC/ART – expozitie de arta contemporana braziliana, din 7 noiembrie
George S. Zimbel : un fotograf umanist – Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) – pana pe 6 ianuarie – expozitie de fotografie a unor actori si personalitati ai anilor 1953 – 1955. aveti ocazia sa vedeti cateva cadre inedite cu Marilyn Monroe.
Dana Schutz – artist din new York, prezinta la Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) o expozitie de pictura contemporana, pana pe 10 ianuarie.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la povesti de Craciun si pana la cursuri de bucatarie si distractie.

Cunoasteti alte activitati sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Impartasiti-le cu toata lumea folosind pagina de contact.

Weekend vesel si plin de bucurii!

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY