Sugestii de weekend (12 – 13 martie)

Daca iesim afara pare sa fie primavara, daca ne uitam in calendar este abia martie si cum se stie, luna aceasta este una dintre cele mai capricioase in Quebec. Sa avem oare curajul sa speram la temperaturi primavaratice? Haideti sa ne facem curaj sa iesim din case si sa ne bucuram de weekend si de zilele libere.
In primul rand nu uitati, weekendul acesta, mai precis in noaptea de sambata spre duminica, vom trece la ora de vara. Ceasurile vor trebui date cu o ora inainte si plini de voie buna ne vom trezi cu o ora mai devreme.

Activități, Festival
Art Souterrain – un festival de arta prezentata in galerii subterane, eveniment ce a debutat pe 27 februarie si se va desfasura pana in 20 martie. Mai mult de 80 de artisti vor fi la intalnire in 14 locatii.
Montreal National Home Show (Salon Habitation) – la Place Bonaventure a inceput in 4 martie si va continua pana in 13 martie. O sansa sa descoperiti ultimele tendinte in decoratiuni si renovari.
International Festival of Films on Art – este un festival dedicat filmelor ce trateaza in mod particular manifestarile artistice ca fotografia, picture, teatrul. Se desfasoara pana in 20 martie in diverse locatii din oras.
Montreal Man Show
– la Palais des Congres, din 10 si pana in 13 martie, un salon dedicate barbatilor. Masini, trenduri vestimentare, articole de sport, in principiu cam tot ce ar putea interesa un barbat modern ce traieste in jungla urbana. Intrarea nu este gratuita, insa merita cu siguranta.
Expo Manger Santé – 11 – 13 Martie la Palais des Congres, expozitie dedicata celor ce au adoptat, sau sunt pe cale sa o faca, stilul de viata sanatos. O multime de degustari, multe produse organice, conferinte pe teme nutritionale si ecologice.
Salon de la course à pied de Montréal – 12 si 13 martie la Palais des Congres, salon expozitie pentru pasionatii de alergare sub orice forma : maraton, jogging, simpla placere. Prezentare de echipamente si solutii nutritive.
Maple Syrup Fest – weekendul 18 – 20 martie, la Promenade Wellington spatiul se transforma intr-o expozitie cu un subiect dulce : siropul de artar.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, a inceput in 18 februarie si va continua pana in 24 aprilie.
Cazino de Montreal va asteapta in fiecare seara de vineri si sambata pana in 26 martie cu reprezentatii magice ale comediilor muzicale de pe Broadway : Cabaret, Mary Poppins, Les Misérables, Starmania, My Fair Lady, Priscilla Queen of the Desert.
Le Village MAMMOUTH – ultimul weekend – pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă pana în 13 martie cu un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare extremă, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

Cei mici
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D
– IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre
– pana pe 20 martie, 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant.
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière, pana in 17 aprilie. Nu trebuie ratată.
Imagine Brazil – la centrul DHC/ART – expoziție de artă contemporană braziliană, este încă în desfășurare si se va incheia pe 13 martie.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment