Sugestii de weekend (12 – 13 noiembrie 2016)

Mid November ar spune anglofonul, insa nu este numai atat, incepem sa simtim in aer miros de vin fiert si scortisoara, arome de Craciun si pregatiri de timp de sarbatori. Nu mai este mult pana se va termina anul si deja incet, incet iarna isi face loc printre noi, iar zilele din ce in ce mai scurte si mai reci ne aduc aminte ca, inevitabil, vom mai tremura de frig o tura si anul acesta. In tot acest timp, parca in incercarea de a ne demonstra ca orasul nu ingheata, activitatile dau buzna in calendar si o multime de lucruri interesante sunt de facut in fiecare weekend.

Activități, Festival
Les Rencontres internationales du Documentaire – festival dedicat filmului documentar ce are loc anul acesta intre 10 si 20 noiembrie. Vor fi prezentate nu mai putin de 128 de filme din 35 de tari.
Mundial Montreal – festival de muzica internationala ce se desfasoara in Montreal intre 15 si 18 noiembrie. Evenimentul este la a 6-a editie si are ca tema pentru anul acesta Musique sans frontières.
Don Giovanni – Opera de Montreal va prezinta la Sala Wilfrid-Pelletier intre 12 si 19 noiembrie, o creatie binecunscuta a marelui compozitor Mozart. Spectacolul este in limba italiana.
M for Montreal – rendez-vous muzical cu artisti si interpreti locali, se desfasoara in mai multe locatii in oras intre 16 si 19 noiembrie. Pentru a afla numele invitatilor si salile de spectacol vizitati site web al organizatorilor.
Le Salon du Livre – unul dintre cele mai importante evenimente, aflat deja la editia cu numarul 39, dedicate literaturii franceze de pe continentul nord american se desfasoara la Place Bonaventure intre 16 si 21 noiembrie. Anul acesta salonul pune un accent deosebit pe literatura mexicana.
Festival du monde arabe – ULTIMUL WEEKEND – 28 octombrie si pana in 13 noiembrie. Eveniment aflat la a 17a editie, aduce in prim plan arta araba. Filme, expozitii, spectacole de muzica si teatru in locatii diferite din oras. Multe dintre reprezentatii sunt gratuite, asa ca merita sa aruncati un ochi si sa vedeti ce vi se pare interesant.
MTLàTABLE – ULTIMUL WEEKEND – 150 de restaurante va propun meniuri de cina, compuse din 3 servicii, la preturi de 21$, 31$ si 41$. Evenimentul are loc intre 3 si 13 noiembrie. Consultati lista de pe site-ul organizatorilor si alegeti restaurantele favorite.
Restaurant Day Montreal – 12 noiembrie este ziua cand vom intalni restaurante create ad-hoc la colt de strada, in apartamente private sau in parcuri. Ziua in care orice bucatar amator poate deveni un profesionist in coltul lui de cartier.
Montreal Improv Festival – ULTIMUL WEEKEND – Un festival al artei teatrale si al comediei bazat pe improvizatie. Artisti locali si internationali isi vor masura talentul si spontaneitatea pe scenele adaptate prezentarilor pline de umor. Desfasurare 3 – 13 noiembrie, la Montreal  Improv Theatre.
Cinemania – ULTIMUL WEEKEND – Festival al filmului francofon, alflat deja  la a 22a editie, se desfasoara anul acesta intre 3 si 13 noiembrie la CInema Imperial, 1360 Rue de Bleury.
Coup de coeur francophone – ULTIMUL WEEKEND – pana pe 13 noiembrie, este un festival ce a fost inaugurat in 1987 la Montreal si care isi propune sa va prezinte melodii noi sau aflate deja in repertoriul artistilor francofoni din Montreal si din restul Canadei. Pentru programul de desfasurare si artistii participanti, vizitati site-ul web al organizatorilor. 

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

ARRIVAL ALMOST CHRISTMAS SHUT IN LOVING BILLY LYNN’S LONG …

Expozitii
Robert Mapplethorpe –  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.
Alice au pays des merveilles – spectacol prezentat de Orchestra Simfonica din Montreal pe 13 noiembrie la Maison Symphonique.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment