Sugestii de weekend (12 – 13 septembrie)

0
2154

mtlbynghtA venit toamna sau nu a venit toamna? Calendaristic da, dupa temperaturile ce le-am avut in ultimele zile, am putea zice ca inca nu. Chiar daca weekendul acesta va fi unul mai ploios, avem cateva sugestii sa va facem pentru petrecerea timpului liber. Pentru activitatile in aer liber, nu uitati umbrelele, pentru duminica Meteomedia zice ca va ploua bine de tot. Chiar si asa, zilele de septembrie par mai placute si mai calde decat inceputul de vara pe care l-am avut.
Sa profitam!

Expozitii si muzee:
Rodin la Musée des beaux-arts
Detalii Capela Sixtina la Palatul Congreselor
World Press Photo la Marché Bonsecours
A venit vremea sa va schimbati barca sau sa va luati una noua? Salon de bateau 11 – 13 septembrie la cheiul Jacques Cartier din Vieux-Port.
La Muzeul de Arta Contemporana este expozitia Flux de David Altmejd. Un must pentru iubitorii de arta moderna.
La Muzeul de arheologie si istorie al Montrealului, Pointe-à-Callière, expozitia Les Aztèque, peuple du Soleil – expozitie realizata cu sprijinul Ministerului Culturii din Mexic.

Activitati:
Mai mult de 100 de ferme din Montreal si din jurul orasului participa si anul acesta la Portes ouvertes sur les fermes du Quebec. Lista fermelor ce sunt deschise pentru vizita duminica aceasta precum si orarul le gasiti pe site-ul organizatorilor.
Pofta de bere rece si buna? In weekendul acesta la Repentigny puteti participa la Oktoberfest de Repentigny . Mai mult de 30 de microbraserii si peste 20 de restaurante va asteapta de vineri pana duminica – intrarea 15$
Jardins de lumière – la Gradina Botanica in spatiul rezervat Chinei si Japoniei au inceput din 4 septembrie sa se aprinda lampioanele.
Daca nu ati ajuns pana acum, nu ratati in Quartier des spectacles cele 21 de balansoare muzicale. Sunt gratuite si vor fi acolo pana pe 18 octombrie.
Pe 11 si 12 septembrie (vineri si sambata) festivalul Mud Rocker (concurs si demonstratii de indemanare cu mountain bike). Festivalul are loc pe bd Saint-Laurent intre strazile Sherbrooke si Ontario.
Tot sambata si duminca va avea loc si Grand Prix Cycliste de Montreal. Competitie de ciclism ce va cotribui din plin la nebunia din traficul montrealez.
Pentru cei mai pofticiosi, pe strada Mount Royal are loc a 4a editie a festivalului Avenue Gourmande (sambata si duminica) – degustari, prezentari de produse artizanale, magazine locale.
Sambata sunteti invitati in Laval, la Centropolis, tot la o sarbatoare a bucatelor fine si gustoase. Énvenement Éco-Gourmand are loc de la ora 1pm la 6 pm si ii are in prim plan pe cativa dintre cei mai renumiti bucatari sefi ai restaurantelor din zona – cursuri gratuite de bucatarie, degustari, prezentare produse artizanale.
Tot sambata, de data aceasta de la ora 17 incepe pe canalul Lachine festivalul Week-end au bassin Peel. Food truck-uri, DJ, muzica, party all weekend long. Cei ce nu au somn sunt asteptati, caci petrecerea va dura mult inspre zorii zilei de duminica.
Festivalul OUMF, festival ce marcheaza inceputul anului scolar pentru studenti, veti avea parte de muzica de calitate, arta stradala si mult fun. Locul de desfasurare este in portiunea pietonala a strazii St-Denis, cuprinsa intre strazile Sherbrooke si Sainte-Catherine.
Pasionatii de tatuaj pot asista la demonstratii in cadrul festivalului Art Tattoo Montréal, festival ce are printre invitati artisti de renume mondial din Europa, Asia si America. Loc de desfasurare, Place Bonaventure.
Vineri si sambata, pe strada Crescent un alt motiv de party, festivalul Bud Light Villa Paradizo. Intrare, participare si voie buna, gratuite!
Piknic Électronik se apropie de final, insa mai aveti inca timp sa mergeti pe Jean Drapeau la concerte.

 

Weekend placut tuturor.

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY