Sugestii de weekend (13 – 14 august)

Avem in fata noastra un weekend mai racoros decat zilele caniculare cu care am incercat sa ne obisnuim in ultimele saptamani. Va fi inorat, va si ploua ceva, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne speriem si sa ramanem inchisi in case tot sfarsitul de saptamana. In familie sau cu prietenii haideti sa iesim, sa ne distram si sa profitam de timpul liber, mai ales ca weekendul acesta pare a fi marcat de moda, blues, muzica clasica si cultura pop.

Activități, Festival
Matsuri Japan Festival – un eveniment ce dureaza numai o zi, sambata 13 august, si este organizat de Japanese Canadian Cultural Centre of Montreal. Puteti asista la demonstratii de arte martiale, dansuri traditionale, mancare japoneza, Taiko drummers si multe altele. 
Festival Mode & design
– 15 -20 august, Quartier des Spectacles. Defilari de moda, magazine de prezentare, sampanie si buna dispozitie fac parte din program.
Under Pressure – 13 si 14 august, festival ce are in prim plan arta urbana. Editia a 21a a acestui eveniment va aduce la intalnire artisti ce vor lua cu asalt strada Sainte-Catherine intre Berger si Sainte Élisabeth, realizand picturi murale (graffiti) pe nu mai putin de 15 ziduri. Muzica hip hop este si ea prezenta.
The Color Run – va pasioneaza sa alergati o cursa de 5 km? Dar sa alergati o cursa de 5 km acoperiti in praf de creta colorata? Cursa are loc sambata, 13 august pe insula Jean Drapeau.
Italian Week
– ultimul weekend in care putem sa profitam. Avem parte si anul acesta de concerte simfonice, expozitii de masini si de arta precum si o multime de evenimente culturale si artistice ce se vor desfasura preponderent in Mica Italie si imprejurimi.
FestiBlues international de Montréal – pana duminica, 14 august, a 19a editie a festivalului va aduce pe scenele din Parcul Ahuntsic si din barurile si cluburile din imprejurimi, nu mai putin de 40 de artisti de renume ai genului.
Fierté Montréal – tot pana duminica, 14 august, nu mai putin de 125 de activitati culturale si sportive vor avea loc in Gay Village si imprejurimi. Nu ratati concertul gratuit al lui Lara Fabian pe 12 august pe scena TD de la Place Émilie-Gamelin si nici defilarea din 14 august de pe René Lévesque Ouest intre strazile Saint-Mathieu si Sanguinet.
Festival international de Tango de Montréal – a 14a editie se desfasoara pana duminica acesta, 14 august si include printre altele concerte, demonstratii de dans et seri dansante in compania unor mari maestri ai tangoului argentinian.
Les arts s’invitent au Jardin – in fiecare duminica dupa-amiaza, de la ora 14.00 un spectacol unic de muzica se desfasoara in Gradina Botanica. Duminica aceasta invitat este cunoscutul interpret si compozitor Patrick Norman. Atentie insa, intrarea in Gradina Botanica nu este gratuita, spectacolul insa este.
Plajele din Montreal – daca este vara, esta cald, iar daca este cald atunci este timpul sa iesim la plaja. Nu ratati anul acesta sa va bucurati de plajele din Montreal si din imprejurimi. Locurile sunt destul de la indemana : plaja din Vieux Port de la Orologiu, plaja de la Oka, cea de la Pointe Calumet, Parc Jean Drapeau, Cap Saint-Jacques, Ile-Bizard, Saint-Zotique Beach sau Récré-O-Parc din Ste Catherine in Rive Sud.
Piknik Électronik –  concertele in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul a inceput pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor. 
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
LEGO Imagine Nation Tour – pasionati de LEGO? weekendul acesta, din 12 pana in 14 august la Palais des Congres.Mergeti sa vedeti creatii in marime naturala sau chiar sa luati parte la concursurile ce vor avea loc. Intrarea este 28.50$.
Archaeo-Adventure
– in fiecare sambata si duminica din luna august la muzeul Pointe-à-Callière are loc o prezentare a meseriei de arheolog facuta special pentru copiii cu varste intre 9 si 12 ani.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – pana in 11 septembrie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expozitii
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, din 18 iunie si pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment