Sugestii de weekend (13 – 14 februarie)

Ne-am bucurat cam repede de vremea ce parea sa prevesteasca o primavara timpurie, pentru ca iata ca in zilele ce urmeaza temperatura nu mai tine cu noi, iar iarna se agata cu dintii de calendar. Weekendul acesta se pare ca simtim din plin ce inseamna februarie in Quebec, insa speram totusi ca lucrurile nu vor fi chiar atat de rele ca in anii trecuti si ca pana la urma cele 3 marmote majoritare de pe continent vor avea dreptate in dauna lui Fred din Gaspésie.

Sugestiile de weekend va sunt prezentate de Quebec.Ro impreuna cu ziarul partener Zig Zag Roman Canadian.

Activități, Festivaluri

14 Februarie – St Valentine – nici nu putem incepe altfel selectia noastra de activitati pentru weekendurile ce urmeaza decat cu recomandarea ca in seara romantica ce va veni sa va bucurati de o cina in doi la restaurant, sa iesiti la o expozitie sau un spectacol de teatru, sa va iubiti si sa va bucurati de ziua in care cuvintele de dragoste trebuie sa fie pe buzele tuturor.
Festivals of Lanterns – primul eveniment de acest tip tinut in China Town va dura pana pe 29 februarie. Nu ratati o plimbare de seara in cartierul chinezesc.
Laval en blanc la Centre de la Nature – in weekendul acesta Laval are parte de serbarile iernii. CU toate ca temperatura va fi foarte rece, organizatorii ne anunta ca toate activitatile se vor desfasura conform orarului.
Bal de Neige – daca aveti cumva drum la Ottawa / Gatineau, nu ratati o plimbare cu patinele pe canalul Rideau, cel mai mare patinoar in aer liber din lume. Sculpturi in gheata, festivalul iernii la Ottawa. Ultimul weekend.
Mois de l’histoire des Noirs à Montréal – asa cum se intelege si din titlu, de la 1 februarie si pana in 29, in mai multe locatii din oras, mai mult de 150 de activtati pentru a sarabatori cea de-a 25a editie a acestei manifestari.
Montreal HomeExpo la Stadionul Olimpic – 11 – 14 februarie. Una dintre cele mai mari expozitii de profil din regiune, aduce in fiecare an peste 100 000 de vizitatori si 600 de expozanti. Intrarea generala este $15, $12 pentru varstnici si studenti, $6 pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani, si gratuit pentru copiii sub 5 ani.
Montreal Bicycle Show – la Place Bonaventure, in weekendul 11 – 14 februarie. Conferinte, produse noi, idei de excursii pentru pasionatii de velo.
Cazino de Montreal va asteapta in fiecare seara de vineri si sambata pana in 26 martie cu reprezentatii magice ale comediilor muzicale de pe Broadway : Cabaret, Mary Poppins, Les Misérables, Starmania, My Fair Lady, Priscilla Queen of the Desert.
Patinoar de 1 km în aer liber, în Laval, în pitorescul Vieux Sainte-Rose, accesibil din spatele bisericii Sainte-Rose, la 13, rue Hotte. Orarul de funcționare este zilnic de la 10 dimineața și pana la 22.
Le Village MAMMOUTH pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă pana în luna martie un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare imbietoare, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

Cei mici

Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique – IMAX Movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant.
Muzeul Barbie din Montreal – deschis in 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții

Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai
Une modernité des années 1920 – Montréal, expoziție de pictură dedicată artiștilor din grupul Beaver Hall la Musée des Beaux-Arts de Montréal.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière. Nu trebuie ratată.
Imagine Brazil – la centrul DHC/ART – expoziție de artă contemporană braziliană, este încă în desfășurare.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island

West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment