Sugestii de weekend (13 – 14 mai 2017)

Un weekend ce se anunta incarcat cu surprize si activitati care mai de care mai interesante, un weekend in care sarbatorim mamele (14 mai, Fête des Mères) si ne bucuram de timp liber si vreme de odihna. Activitatile dedicate sarbatoriri a 375 de ani de la infiintarea orasului incep sa se inmulteasca, iar noi nu putem decat sa profitam si sa iesim in oras cu prietenii si familia.

Activități, Festival
Mother’s Day – 14 mai. Fie ca sunteti inclinati spre arta sau pasionati de mancaruri fine si bijuterii alese, weekendul acesta este cel mai bun moment sa iesiti in oras si sa sarbatoriti cu dragele voastre mame sau sotii.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  – o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
Sketchfest de Montréal – ultima zi a Festivalului de benzi desenate este sambata aceasta. Profitati!
Invasion Cocktail – Pentru ca trebuia! Saptamana 10-17 mai in Montreal se desfasoara a 4a editie a minunatului eveniment dedicat cocktailurilor. Nu mai putin de 30 de locatii si peste 200 de amestecuri magice. In plus, anul acesta cardul Invasion Cocktail Passport, cu care puteti cumpara magicele amestecuri la numai 7$, este gratuit.
21 de balansoare – evenimentul integrat in cadrul Printemps Numerique se intoarce la Place des Arts, de data aceasta intre 10 aprilie si 28 mai.
Vue sur la Relève – din 9 si pana in 20 mai, festival de arta (teatru, muzica, literature) ce scoate in evidenta tineri artisti locali. De cele mai multe ori prezentarile sunt gratuite, asa ca merita sa aruncati un ochi pe site-ul organizatorilor.
Virtual Reality – pana pe 29 mai, nu mai putin de 7 filme, realizate de Felix si Paul Studios, ce vor fi prezentate in realitate virtuala la Phi center. Si ce este mai bun in toata aceasta activitate? Prezentarile sunt gratuite!
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incapand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult, nici mai putin, 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal – Daca au revenit, inseamna ca este aproape vara! Cu incepere de duminica aceasta si pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.
Festival Accès Asie – din 2 si pana in 28 mai, aproape o luna intreaga dedicata artei din Asia sub orice forma. De la arta vizuala, la teatru, pictura, literatura si muzica, totul va fi la intalnire.
Festival Petits bonheurs – pentru cei mici, pana in 31 mai, un eveniment ce isi doreste sa realizeze o imersie a copiilor in lumea artei.
Performanta electroacustica imersiva – asa este ca nu ati inteles mare lucru? Cum suntem deja obisnuiti, cei de la SAT ne propun 7 reprezentatii, din 4 si pana in 13 mai, dintr-un spectacol intrigant si modern ce imbina arta vizuala, pictura, cu muzica electronica.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD LOWRIDERS SNATCHED


Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Et maintenant regardez cette machine – expozitie apartinand lui Emanuel Licha si Mundos de Teresa Margolles la Muzeul de arta contemporana, pana in 14 mai.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment