Sugestii de weekend (14 – 15 aprilie 2018)

Fix cand ziceam ca vine primavara uite ca ni se arata de inca un weekend cu zapada si ploi. Este drept ca oamenii de la meteo ne-au tot amenintat in ultima vreme, weekendul trecut inclusiv, si totusi nu le-a iesit asa cum au prezis, insa de data asta pare ceva mai serios. Acestea fiind zise, ne gandim ca nu ar strica un pic de organizare spre activitati interioare, activitati ce vor aduce voia buna si amintiri placute.

Activități, Festival

Expo Franchisela Palais des Congres de Montreal, numai in weekendul acesta. Pentru cei ce doresc sa se lanseze in afaceri pare a fi locul de intalnire ideal .
Printemps nordique
– la Place des Arts, din 4 si pana in 29 aprilie, aveti ocazia sa asistati la o manifestare artistica si culturala de anvergura, manifestare ce isi propune sa va faca cunoscuta cultura unor tari apropiate climatic de Quebec si anume: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia.
Braderie de la Mode – pana in 15 aprilie la Marche Bonsecours va avea loc o prezentare de moda, vedete fiind designerii din Quebec si creatiile loc.
Gem and Mineral Show – pana in 15 aprilie la Centrul Pierre-Charbonneau va avea loc o expozitie cu vanzare de pietre pretioase si semipretioase. Expozitia este la editia cu numarul 33.
Bergman, l’oeil de la mise en scène – in cadrul Printemps Nordique, la Cinémathèque Québécoise este prezentata, pana in 30 aprilie, o retrospectiva a vietii si realizarilor celebrului om de cinema suedeze, Ingmar Bergman.
Festival international de cinéma Vues d’Afrique – din 13 si pana in 22 aprilie, pasionatii de cinematografie au intalnire cu creatiile cinematografice africa si din Caraibe la Cinemateca.
Mac’n’Cheese Week – nu mai putin de 20 de restaurante participa la evenimentul de anul acesta unde vedeta meniurilor va fi celebrul Mac’n’Cheese. Se desfasoara pana in 15 aprilie.
21 balançoires – pentru a 8-a editie, balansoarele muzicale se intorc in Place des Arts, de data aceasta pana in 27 mai. Participati la cea mai mare creatie muzicala din oras, pentru ca fiecare miscare a balansoarelor produce o nota muzicala.
Papillons en liberté – Gradina Botanica va asteapta si anul acesta, ca si in cei dinainte, cu spectacolul minunat al gingaselor si coloratelor insecte. Se desfasoara pana in 29 aprilie.
Visite guidée de la Ville Souterraine – pana in luna martie va propunem ca sambata sa participati la una din vizitele ghidate ce va vor plimba pe parcursul a 5km prin subteranele comerciale orasului. Cost 24$ de persoana, rezervare necesara.
Oasis musicale – manifestare artistica si culturala dedicata muzicii de camera, in interpretarea unor artisti de renume. Concertele au loc in bisericile din Montreal si in general sunt gratuite.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pana in 29 decembrie 2018.

Filme Noi

 

RAMPAGE BLUMHOUSE’S TRUTH OR DARE SGT. STUBBY: AN AMERICAN HERO AN ORDINARY MAN

Expozitii
Napoléon – Art et vie de cour au palais impérial
– Muzeul Beaux-Arts din Montreal ne propune pana in 6 mai 2018 o incursiune in fascinanta lume a lui Napoleon.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Gabor Szilasi – Le monde de l’art à Montréal 1960-1980 – pana in 29 aprilie mai aveti inca ocazia sa vedeti o expozitie inedita la muzeul McCord. Fotografie de moda in anii 1960 – 1980.
Tiny Giants 3D – IMAX – pana in 20 iunie. Film 3D pentru cei mici cu o actiune palpitanta in urmarirea aventurilor unui chipmunk.
Incredible Predators 3D – IMAX pana in 20 iunie. Film 3D in care cei pasionati (mici si mari) pot vedea animalele de prada si eforturile pe care le fac pentru a supravietui.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment