Sugestii de weekend (14 – 15 mai)

Ne intalnim din nou la inceput de weekend, fata in fata cu un program incarcat de activitati pentru toate gusturile si pentru toata familia. Chiar daca sambata si duminica vremea nu este foarte decisa sa tina cu noi, ne ambitionam si vom iesi din casa pentru a profita de timpul liber. In plus, recunoastem, saptamana ce a trecut ne-am cam lasat pe tanjala si furati de activtatile cotidiene am cam ignorat scrisul. Revenim acum si chiar promitem sa nu se mai intample.

Activitati, Festival
Marché Des Éclusiers – in Vieux Port, langa Bazinul Alexandra se desfasoara pana in 30 noiembrie. O manifestare ce este la a doua editie si unde va puteti bucura de produse locale artizanale, terase, produse bio, restaurante si multe altele.
Festivalul Lalelelor – ca in fiecare an, in Ottawa, incepand de weekendul acesta si pana in 23 mai, cand vom sarbatori Victoria Day, are loc festivalul lalelelor. Stim, nu este in Montreal, insa merita drumul chiar daca ati mai fost si alta data.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai si pana in 26 septembrie, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei intre strazile St Hubert si Papineau, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Accès Asie –  festival ce pune in lumina cultura asiatica din India si pana in Mongolia, incepe in 5 mai si dureaza pana in 29 mai. Activitati diverse de la dans, balet si pana la concerte si proiectii de film.
Tartare fest – pentru amatorii de carne cruda, intre 6 si 15 mai, in cele 17 restaurante selectionate puteti servi o gustare tartar si o bautura alcoolica pentru numai 9$.
Invasion cocktail – a 3-a editie a unui festival ce ridica la rang de arta preparatul cocktailurilor. 27 de baruri participante, retete unice si un passport pentru a beneficia de preturi reduse.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6-lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend linistit si plin de bunavoie!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment