Sugestii de weekend (14 – 15 octombrie 2017)

Stim, toamna aceasta tine cu noi in ceea ce priveste vremea atat de blanda, insa weekendurile se pare ca sunt alese in contratimp cu cerul senin. Din nou ploaie in program pentru amandoua zilele de weekend, insa activitatile dau buzna in oras si parca orice am face nu putem sa stam in casa. Am ales pentru dumneavoastra ce ni s-a parut mai interesant din lunga lista a Montrealului si am poposit aici ca sa ne varsam cosul cu evenimente, festivaluri, filme sau spectacole… À vous de choisir!

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
The Phantom of the Opera
– spectacolul clasic de musical ce alipsit de pe scenele orasului mai bine de 25 de ani, este prezentat la Place des Arts, Sala Wilfrid-Pelletier, intre 4 si 15 octombrie. Pretul biletelor este intre $49.75 si $149.75 plus taxe.
Concours international d’orgue du Canada – intre 6 si 21 octombrie 2017, Montrealul este gazda unei competitii unice in felul ei, competitie ce lasa loc pe scena tinerilor virtuozi ai minunatului instrument.
Off Jazz Festival – din 5 si pana in 14 octombrie, Montrealul este din nou gazda muzicii ce a facut deja faimos orasul, Jazzul in toata splendoarea sa acustica.
Festival du nouveau cinéma – ultimul weekend in care mai puteti vedea creatii filmografice ale unor realizatori moderni si inovatori. Multe din proiectii sunt gratuite, asa ca merita poate sa-i acordati o sansa.
Le Grand bal des citrouilles – Marele bal al dovlecilor organizeaza si in acest concursul de decorat dovleci, iar buna vrajotoare Esmeralda va fi din nou gazda evenimentului. Pana in 31octombrie 2017.
Salon d’Antiquités du Vieux-Montréal – a 6-a editie a salonului se desfasoara anul acesta intre 14 si 16 octombrie, iar locul de intalnire este exact la Marché Bonsecours. Pasionatii de antichitati isi dau intalnire pentru a-si prezenta raritatile sau pentru a-si imbogati colectiile.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
La Ronde Fright Fest – intre 30 septembrie si 29 octombrie, parcul La Ronde se transforma, odata cu lasarea intunericului, intr-un loc bantuit unde demonii, zombie si scheletele va pandesc la orice colt. Casele bantuite va vor astepta si ele sa le treceti pragul, asa ca nu ezitati.
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Momenta – biennale de l’image – expozitie eveniment dedicata creatiilor foto si video ce a ajuns la a 15-a editie si se desfasoara pana in 17 octombrie. De aceasta data vor fi prezenti nu mai putin de 38 de artisti din 17 tari, ce vor expune 150 de creatii in 13 locatii diferite din oras.
Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

HAPPY DEATH DAY THE FOREIGNER MARSHALL BLOOD MONEY

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment