Sugestii de weekend (14 nov – 15 nov)

montreal-novDaca ne uitam la mercurul din termometre si comparam cu ce temperaturi am avut in anii trecuti, concluzia este simpla: suntem rasfatati. O toamna placuta inca, cu temperaturi ce imbie la iesit in oras. O toamna in Montreal cu expozitii, concerte, activtati pentru toata familia.

Activitati, Festival
Salon du livre de Montreal – Place Bonaventure – de miercuri 18 noiembrie si pana pe 23. Nu este weekendul acesta, insa merita sa-l puneti in agenda si daca aveti timp, sa faceti un drum. Promitem sa va aduce aminte si weekend-ul viitor.
Rencontres internationales du documentaire de Montréal (RIDM)– un eveniment ce scoate in evidenta filmul documentar, se desfasoara pana pe 22 noimebrie. 144 de filme, din mai mult de 42 de tari.
Cinemania – festival ce ne prezinta cele mai mari succese ale filmului francofo. Se desfasoara pana pe 15 noiembrie.
Festival du Monde Arabe de Montréal – ultimul weekend in care mai puteti lua parte la cel mai mare festival al culturii arabe din America de Nord.
Stop the tempo – piesa de teatru prezentata la teatrul Prospero, piesa scrisa de Gianina Carbunariu, o autoare emblematica de la noi din tara. Piesa este prezentata incepand cu 18 noiembrie.
Marché des ateliers Capitol – 30 de creatori montrealezi din domeniul vestimentar si al accesoriilor ca asteapta numai in weekendul acesta.
Marché de Noël à la Maison Trestler – Vaudreuil – daca locuiti in vestul insulei, poate ar fi bine sa faceti o vizita. Numai weekendul acesta, 14 si 15 noiembrie. Un pic cam devreme, pentru un Marché de Noël, insa nu strica sa intrati in atmosfera sarbatorilor de iarna.
Winter Fair of the Artisan Elves – untarg in miniatura unde gasiti obiecte artizanale pregatite pentru Craciun.
Friday Nocturne –  la Muzeul de Arta Contemporana (MAC) puteti astazi, vineri, sa vizitati expozitiile ce sunt deschise pana la 2 noaptea. DJ, arta si atmosfera de party clasic sunt la intalnire.
Christmas Bazaar – St. Philip’s Church – 7505 Sherbrooke West – dulciuri artizanale, bijuterii, conserve de casa. Bunatati ce pot fi gasite numai in perioada de Sarbatori.

Cei mici
Mysteries of the Unseen World 3D – IMAX movie
Jean-Michel Cousteau’s Secret Ocean 3D – IMAX movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expozitie cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, si doua schelete la dimensiune reala – ce ziceti de asta?

Expozitii si muzee
Imagine Brazil – la centrul  DHC/ART – expozitie de arta contemporana braziliana, din 7 noiembrie
George S. Zimbel : un fotograf umanist – Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) – pana pe 6 ianuarie – expozitie de fotografie a unor actori si personalitati ai anilor 1953 – 1955. aveti ocazia sa vedeti cateva cadre inedite ale lui Marilyn Monroe.
Dana Schutz – artist din new York, prezinta la Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) o expozitie de pictura contemporana, pana pe 10 ianuarie.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la cules de mere, pana la cursuri de bucatarie si multa voie buna.

Cunoasteti alte activitati sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Impartasiti-le cu toata lumea folosind pagina de contact.

Weekend fericit!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment