Sugestii de weekend (15 – 16 octombrie 2016)

Ce poate fi mai frumos decat sa privesti culorile toamnei?! Ati vazut cum tot Facebookul este inundat de cateva zile incoace de culori si peisaje care mai de care mai impresionante? Am zice ca toamna scoate la iveala artistii din noi, fiecare dorindu-ne sa prindem in ipostaze cat mai impresionante frunzele rosii sau galbene reflectate pe albastrul cerului. Mai mult, zilele acestea, stand si bandu-mi cafeaua in curtea din spatele casei am vazut pasarile plecand, fugind din calea iernii ce se apropie. Le-am invidiat…

Activități, Festival
Festival du Nouveau Cinéma – manifestare ce are in spate mai bine de 40 de ani de activitate dedicata tinerilor artisti si realizatori. Locul de desfasurare : Cinema du Parc. Datele intre care se inatmpla : 5 – 16 octombrie.
Taco Week – 15 – 22 octombrie, festivalul debarca in oras cu o selectie de restaurante ce va ofera propriile vesriuni de tacol. Alegerea va apartine!
Phénomena – festival teatral intrigant, extravagant, excentric prezent intre 13 si 21 octombrie in diferite sali din Mile End cu mai bine de 10 spectacole diferite.
Oktoberfest aux Jardineries – Pe Esplanada de la Parcul Olimpic, pana in 28 octombrie weekendurile (vineri si sambata) insemana petrecere in stil german, cu bere provenind de la microbraserii locale si mancare de inspiratie germana.
International Organ Competition – festival international de orga ce se desfasoara in locatii diverse (preponderent in biserici). Din cuprins: concerte, prezentari, tururi ghidate, conferinte. Festivalul este in desfasurare pana in 30 octombrie.
Fright Fest – toata luna octombrie, parcul La Ronde se transforma intr-un imens loc infricosator, un loc al umbrelor si groazei numai bun de vizitat pentru a intra in atmosfera de Halloween.
L’OFF Jazz Festival – stim cu totii ca Montrealul este o scena continua pentru festivalurile de jazz din lume. Nici luna aceasta organizatorii nu ne dezamagesc si pun pe afis nume celebre sau in afirmare. A 17 a editie a festivalului ne aduce nu mai putin de 25 de concerte pana in 15 octombrie.
Festival Burlesque de Montréal – pana in 15 octombrie, pentru iubitorii de spectacole de revista cu o oarecare influenta de senzualitate montrealeza 😉
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

MAX STEEL THE ACCOUNTANT KEVIN HART: WHAT NOW DESIERTO

Expozitii
Toulouse-Lautrec – La Musée des beaux-arts de Montréal, pana in 30 octombrie, puteti vizita o expozitie unica in care va sunt prezentate nu mai putin de 90 de afise si lucrari imprimate ale celebrului artist, lucrari realizate in perioada litografica a acestuia, din 1891 si pana in 1899.
Robert Mapplethorpe –  la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Le Grand Bal des citrouilles – la Gradina Botanica pana in 31 octombrie
Disney on Ice – numai weekendul acesta, la Centre Bell, lasati-i pe cei mici sa patrunda in lumea minunata a basmelor cu spectacolul Dare to Dream.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment