Sugestii de weekend (16 -17 aprilie)

Weekend adevarat de primavara, cu soare si temperaturi pozitive compuse din doua cifre. Un weekend ce ne imbie sa iesim afara, sa ne plimbam si sa ne bucuram de vremea frumoasa ce parca sterge cu buretele din amintirile noastre frigul si norii din ultimele zile.
Este in sfarsit primavara si suntem convinsi ca nu ne vom mai intoarce la zapada si la frig pentru cel putin 6 luni… sau cel putin asa speram.
Ca de obicei Montrealul freamata de activitati, iar suntem aproape siguri ca nu vom vedea multa lume stand in casa in weekendul ce vine.

Activități, Festival
BIXI – semn clar ca a venit primavara si vremea frumoasa. De astazi, 15 aprilie, renumitul serviciu public de bicilete al Montrealului, intra in functiune.
Festival Montréal Bar & Bouffe
– reuneste nu mai putin de 17 restaurante din Montreal, in cea de-a doua editie a unui festival ce isi propune sa ne aduca in atentie meniuri si bauturi la preturi mai mult decat accesibile. Evenimentul se desfasoara in perioada 7 -16 aprilie 2016.
Braderie de Mode – 14 – 17 aprilie. Cea mai mare vanzare de articole vestimentare create de designeri din Quebec. Reduceri de pana la 80% in cadrul unei expozitii cu vanzare ce are loc numai de doua ori pe an. Nu ratati momentul!
Festival littéraire international de Montréal Métropolis Bleu – aflat la editia 19, festivalul dedicat iubitorilor de carte se desfasoara anul acesta intre 11 si 17 aprilie. Din cuprins : conferinte, prezentari, intalniri cu scriitori de renume.
Festival international Vues d’Afrique – devenit deja traditie, festivalul de film african si creol se afla la a 32a editie in Montreal. Se desfasoara intre 17 si 24 aprilie la Cinemateque Quebecoise.
Oystermania – o sansa sa va bucurati de un meniu compus dintr-o duzina de oysters acompaniate de un cocktail, un pahar de vin sau un spumos la unul din cele 13 restaurante participante pentru un pret ridicol de mic, numai 10$. Atentie insa, promotia se termina duminica, pe 17 aprilie.
Festival Vue sur la Relève – pana in 16 aprilie, un festival pluridisciplinar din care nu vor lipsi  muzica, dansul, baletul si arta dramatica.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, a inceput in 18 februarie si va continua pana in 24 aprilie

Cei mici
Le Cirque de Monsieur Lapin
– pana in 17 aprilie la muzeul McCord, o activitate pentru copiii intre 3 si 9 ani.
Planetarium
– in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.
Cirkopolis al celor de la Cirque Éloize poate fi vizionat pana in 17 aprilie la Théâtre Maisonneuve.
Monster Spectacular la Stadionul Olimpic pentru cei ce indragesc camioanele imense. Spectacolul va fi prezentat pe 16 aprilie de la orele 19.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière, pana in 17 aprilie. Nu trebuie ratată, ultimul weekend!
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend frumos si plin de soare vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment