Sugestii de weekend (16 – 17 decembrie 2017)

O saptamana inainte de Craciun, pregatirile sunt in toi, brazii de Craciun au impodobit deja casele (si Facebookul), iar strazile sunt luminate noaptea de casele ce sunt impodobite in culori vesele. Atmosfera de sarbatoare ne inveseleste sufletele si inimile si ne aduce aproape, daca nu fizic, macar in ganduri pline de dragoste si iubire, pe cei dragi noua. Cu tot frigul din zilele acestea, ce se opune parca iesitului din case, vrem totusi sa va prezentam activitatile din oras, poate aveti totusi timp sa va bucurati de ceea ce orasul ne ofera.

Activități, Festival

Concert de Crăciun – Asta-i casa cea frumoasă ! – ce poate fi mai frumos decat un concert cu colindele dragi sufletelor noastre? Biserica Sf Pantelimon din St-Eustache va asteapta sambata aceasta, pe 16 decembrie, incepand cu ora 18.
Feux sur glace Natrel – sambata 16, 23, 30 decembrie si 6 ianuarie in Vieux Port cu incepere de la ora 20 puteti vedea minunatele spectacole pirotehnice puse in scena cu ocazia Sarbatorilor de iarna.
Bazar Vintage de Noël à Montréal – Inca un eveniment unde puteti gasi cadoul preferat pentru cei dragi. La biserica St-Jean-Berchmans din Rosemont, sambata 16 decembrie.
Salon des Métiers d’Art de Montréal – La Place Bonaventure, din 7 si pana in 17 decembrie, cea de-a 62-a editie a acestui eveniment va invita sa cunoasteti creatiile a numai de 400 de mesteri artizani din Quebec, Canada si Franta. Intrarea este gratuita!
Marché des fêtes – Holiday Market 2017 – Etsy Montréal – samabata si duminica, 16 si 17 decembrie, la Teatrul Denise-Pelletier aveti ocazia de a admira si cumpara, daca inima va imbie, produse artizanale realizate de nu mai putin de 100 de creatori locali.
Montreal Winter village – Village Mammouth – incepand din 9 decembrie si pana in 12 martie, Village Mammouth, situat la Esplanada Parcului Olimpic, este locul de intalnire al amatorilor de activitati de iarna, concerte in aer liber, food trucks si multa, multa distractie. Vinerea si sambata pana la 10 seara program special cu DJ locali, cocktailuri cu tematica hivernala si multe altele.
Les choralies 2017 – La capela Notre-Dame-de-Bon-Secours in fiecare sambata si duminica din luna decembrie, de la orele 13.30 si 15.00, vor avea loc concerte gratuite de Craciun.
Luminothérapie – a 8-a editie a balansoarelor muzicale si-a anuntat prezenta in Quartier des Spectacles si va asteapta cu numai putin de 30 de balansoare muzicale si luminoase pana in 28 ianuarie.
Noël dans le parc – ca in fiecare an, incepand cu 1 decembrie si pana la 25 decembrie, 3 parcuri din Montreal va incalzesc sufletele si inimile cu un program de sarbatori de neegalat. Locurile bine cunoscute sunt: Parcul Emilie Gamelin, Parcul de Compagnons de Saint-Laurent si Parcul Lahaie.
Complexe Desjardins 100% Noel – Complexul Desardins va fi pana in 24 decembrie, ca in fiecare an deja, gazda oraselului interior al lui Mos Craciun. Il puteti intalni pe Mos, sa va plimbati cu trenuletul sau sa va dati in carusel.
Village du Vilain Sapin – ati vazut bradul de Craciun al Montrealului anul trecut? Da, acela care a intrat in colectia internationala a celui mai urat brad de Craciun din lume. Daca nu, aflati ca va fi din nou prezent si anul acesta. Ok, nu acelasi brad, insa unul la fel de “incantator”. Ambianta este asigurata cu o piata de Craciun garnisita de bunatati si cadouri.
Bach Festival – un festival, un eveniment, o ocazie de a asculta muzica imensului compozitor. Din 17 noiembrie si pana in 23 decembrie in locatii diverse.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

STAR WARS: THE LAST JEDI FERDINAND THE BALLAD OF LEFTY BROWN

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment