Sugestii de weekend (16 – 17 septembrie 2017)

Diminetile miros a toamna si a culori calde, serile racoarea ne invaluie, iar noi profitam de vremea care se ambitioneaza sa ne aminteasca ca perioada de vacante si concedii s-a terminat, iar toamna se aseaza incet incet peste oras. Activitatile din oras continua si vor continua pe tot parcursul anului, asa ca nu va raman prea multe de facut decat sa alegeti si sa mergeti afara sa va bucurati de vreme si de atmosfera de party ce inconjoara fiecare eveniment in parte.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
POP Montreal
– festival de muzica POP, organizat in perioada 13-17 septembrie in diferite locatii din Montreal. Sunt invitati artisti aflati la inceputul carierei, dar si consacrati ai genului.
Puces POP – targ al maestrilor artizani, organizat la biserica St Denis. Mancare buna, spectacole si o multime de produse artizanale. Organizat in perioada 15 – 17 septembrie.
Avenue Gourmande – septembrie 16 – 17, pe Av Mount Royal, nu mai putin de 25 de magazine din cartier vor oferi degustari gratuite din creatiile alimentare proprii.
 Quebec Cup dragon boat racing – in parcul Jean Drapeau se desfasoara weekendul acesta, sambata si duminica, celebra cursa de dragon boat. Evenimentul este gratuit, insa nu uitati sa va luat crema solara si palariile de soare, pentru ca se anunta o vreme superba.
Oasis Musicale Concert – sambata aceasta si in cea ce va urma, la Catedrala Christ Church din centrul orasului, sunteti asteptati incepand cu ora 16.30 la un concert de muzica de camera.
Martinique Gourmande – eveniment culinar ce neasteapta pana in 24 septembrie sa degustam si sa ne bucuram papilele gustative cu preparate specifice din Martinique. Nu mai putin de 30 de restaurante, baruri si bistrouri vor participa.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Fiesta Olympica
– la Stadionul Olimpic, pe esplanada Sun Life, in fiecare duminica din vara aceasta, intre orele 16 si 23, pana la 1 octombrie este party pe ritmuri de muzica latino. Sunt invitati artisti aflati la inceputul carierei, dar si consacrati ai genului.
Momenta – biennale de l’image – expozitie eveniment dedicata creatiilor foto si video ce a ajuns la a 15-a editie si se desfasoara pana in 17 octombrie. De aceasta data vor fi prezenti nu mai putin de 38 de artisti din 17 tari, ce vor expune 150 de creatii in 13 locatii diferite din oras.
La Grande Tournée
– organizat de Cirque Éloize pana in 17 septembrie, turneul are ca misiune organizarea unui specatcol in fiecare din cele 19 arondismente ale orasului la fiecare sfarsit de saptamana.
Voiles en Voiles – celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
PiknicElectronik
– 21 mai – 24 septembrie, in fiecare duminica pe insula Jean Drapeau. Loc de intalnire si de party pe muzica electronica. Unii dintre cei mai in voga DJ ai momentului vor fi prezenti.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  
– o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal
– Daca au revenit, inseamna ca este vara! Pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.

Filme Noi

MOTHER! AMERICAN ASSASSIN BRAD’S STATUS THE WILDE WEDDING

Expozitii
Love is Love – expozitie in plina desfasurare la Montreal Museum of Fine Arts ce prezinta creatiile in domeniul rochiilor de mireasa ale celebrului designer Jean-Paul Gaultier. Expozitia va fi deschisa pana in 9 octombrie. 
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment