Sugestii de weekend (16 iulie – 17 iulie)

Vremea tine cu noi in weekendul acesta. Iesim in oras si ne bucuram de zilele frumoase. Ne luam prietenii si in loc sa stam adunati in jurul mesei din salon, ne plimbam pe bulevardele ce zumzaie de voie buna si de lumea vesela si colorata ce ne inconjoara. Este vremea sarbatorilor in Montreal, vremea cand noptile sunt animate de evenimente si spectacole, de voie buna si petreceri tarzii.

Activități, Festival
Zoofest – festival de comedie, un fel de frate mai mic al Juste pour rire, festiva la care participa talente debutante ale scenei de comedie. Se desfasoara pana in 30 iulie in diverse locatii.
Juste pour rire – din 16 si pana in 30 iulie. Mai este nvoie de prezentare? Este vorba de binecunoscutul festival anual de comedie ce in fiecare an cucereste orasul. Locatii diverse, spectacole gratuite si cu plata, voi faceti alegerea.
OhMyFest! – festival aflat la prima editie se desfasoara weekendul acesta si isi propune sa aduca in fata dumneavoastra Youtube-ri faimosi din Montreal si creatiile lor.
Les Weekends du monde
in parcul Jean-Drapeau, sambata si duminica, spectacole de muzica si concerte in aer liber, insotite de bucatarie traditionala asociata tarilor de unde provin artistii. Un specatcol unic in care puteti descoperi artisti si traditii din toate colturile lumii.
Bouffons! Mtl! – o multime de truck food va asteapta pe strada Ste Catherine in weekendul acesta, in portiunea cuprinsa intre Saint-Urbain si boulevardul Saint-Laurent.
Haiti en Folie – 26 si 27 iulie la Jardis Gamelin, o sarbatoare a culturii aitiene ce ne aduce in mijlocul Montrealului ritmuri din Caraibe si o multime de specatcole gratuite.
Nuits d’Afrique – doua saptamani de ritmuri africane, de muzica, teatru, spectacol, reprezentatii ale unora din cei mai cunoscuti artisti ai continentului african. Festivalul serbeaza anul acesta 30 de ani de la inaugurare si se desfasoara din 12 si pana in 24 iulie, langa Place des Festivals.
McCord Museum Gratuit – pe 20 si 27 iulie, dupa ora 17, muzeul McCord isi deschide gratuit poortile pana la inchidere. O ocazie unica de a vedea unele dinre cele mai frumoase expozitii din oras.
Shakespeare in the park – reprezentatii gratuite de teatru in diverse parcuri din Montreal. In sezonul 2016, evenimentul ce se deruleaza pana in 3 august, ne propune o piesa The Tragedy of Julius Caesar, intr-o interpretare exclusiv feminina.
Feux Gourmands – pentru cei pasionati de mancare buna si distractie in fiecare seara cu focuri de artificii, pe acelasi chei al Orologiului, nu mai putin de 6 food truck-uri isi dau intalnire intr-un loc unde vor fi puse la dispozitia pasionatilor bbq-uri si un bucatar/macelar ce va va ajuta sa « construiti » frigarui pe care le veti putea frige singuri.
Plajele din Montreal – daca este vara, esta cald, iar daca este cald atunci este timpul sa iesim la plaja. Nu ratati anul acesta sa va bucurati de plajele din Montreal si din imprejurimi. Locurile sunt destul de la indemana : plaja din Vieux Port de la Orologiu, plaja de la Oka, cea de la Pointe Calumet, Parc Jean Drapeau, Cap Saint-Jacques, Ile-Bizard, Saint-Zotique Beach sau Récré-O-Parc din Ste Catherine in Rive Sud.
Embodied Narrative: Sensory Stories for the Digital Age – pana pe 21 august, la Phi-Centre puteti urmari o serie de 13 prezentari interactive ce incearca sa recreeze ultimele moment de viata ale lui JFK si Whitney Houston. Prezentarile folosesc ultimele descoperiri in realitatea virtuala. 
Festivalul international al focurilor de artificii – au inceput pe 2 iulie si continua toata luna iulie, ultima reprezentatie fiind pe 30 iulie.
Piknik Électronik –  concertele in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul a inceput pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor. 
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expozitii
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, din 18 iunie si pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment