Sugestii de weekend (17 – 18 decembrie 2016)

Weekend de mijloc de decembrie incarcat cu pregatiri de ultima ora de Craciun si cumparaturi pentru cei dragi, prieteni, cunostinte si oricine merita ceva frumos de pus sub brad.
Haideti sa incepem rezumatul activitatior de saptamana aceasta cu o gluma primita de la un copil: I’m gonna lay under the tree on Christmas Eve until my family wakes up the next morning to remind them I’m a gift.

Activități, Festival
Snowtime 3D – sambata, 17 decembrie, luati cu voi o patura, termosul plin cu ceai cald si trei stropi de rom si haideti la film sub cerul liber in Vieux Port, Place Jacques Cartier. 
Montreal Christmas Fireworks
– in fiecare sambata seara cu incepere de la ora 8, pe toata durata lunii decembrie asistati la spectacole de artificii insotite de muzica in Vieux Port la Bazinul Bonsecours.
Les Choralies at Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours – 17 si 18 decembrie concerte de cor de Craciun la biserica istorica Notre-Dame-de-Bon-Secours din Vieux Port.
Le Grand Marché de Noël – 2 – 24 decembrie la Place des Arts. Un brad gigantic ce se va aprinde in weekedul acesta, magazine, bautura si mancare traditionale, muzica si activitati pe toate gusturile.
Les Choralies at Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours – biserica emblematica aflata in Vieux Port va asteapta anul acesta la 6 concerte corale cu colinde, concerte in totalitate gratuite. Concertele vor avea loc in datele de 3, 4, 10, 11, 17, 18 decembrie.
Casse-Noisette (Spargatorul de nuci) la Sala Wilfrid-Pelletier, un spectacol devenit traditie pentru Les Grands Ballets de Montreal, spectacol ce va fi prezentat pana in 30 decembrie.
Montréal en Fêtes – a 4-a editie a targului de Craciun ce are loc in Vieux Port, se va desfasura anul acesta pana pe 1 ianuarie in Place Jacques-Cartier.
Festival Noël dans le parc 
– anul acesta festivalul va aduce nu mai putin de 100 de spectacole si manifestari in Place Émilie-Gamelin, Parc des compagnons de Saint-Laurent si in Parcul Lahaie. Ultima zi 25 decembrie.
Royaume du père Noël – pentru cei ce prefera spatiile inchise frigului de afara, o intalnire unica cu Mos Craciunsi ajutoarele sale la Complexul Desjardins pana in 31 decembrie.
Foire Puces POP – weekendul acesta in Mile End, la biserica Saint-Denis, o piata a artizanilor din provincie ce va propun cadouri unice si interesante.

Village Mammouth – unicul parc de distractii hivernal din MOntreal se deschide anul acesta pe 9 decembrie si va ramane deschis pana in 12 martie, daca temperatura si conditiile meteo o vor permite. Patinaj, glisade, restaurante mobile, muzica, DJ de renume, petrecere si voie buna sunt cateva din ingredientele ce vor face din aceasta activitate o prioritate pentru cei mai multi dintre dvs.
Luminothéraphie 
– in Quartier des Spectacle sunteti asteptati sa faceti muzica cu ajutorul unor cilindrii gigantici, luminati cu imagini din povestile pentru copii. Instalatia va fi activa pana in 29 ianurie, cu incepere din 8 decembrie.
Salon des métiers d’art de Montréal – din 8 si pana in 18 decembrie (stim, nu este in weekendul acesta, insa incepe la jumatatea saptamanii ce vine), la Place Bonaventure mai mult de 400 de expozanti va asteapta cu unele dintre cele mai frumoase idei de cadouri pentru sarbatori. Intrarea este gratuita.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY COLLATERAL BEAUTY LA LA LAND

Expozitii
Pavillon pour la Paix Michal et Renata Hornstein la Musée des beaux-arts pana in 15 ianuarie, o expozitie realizata gratie unei donatii impresionante de mai mult de 750 de opere de arta. Intrarea este libera.
Robert Mapplethorpe
 
–  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Santa’s Kingdom – la Complexe Desjardins pana pe 24 decembrie, cei mici il pot intalni pe Mos Craciun si elfii si se pot amuza in caruselul instalat special pentru aceasta ocazie.
Harry Potter’s World: Renaissance Science, Magic, and Medicine – pana pe 7 ianuarie, o expozitie plina de magie si mister la Westmount Public Library, 4574 Rue Sherbrooke O.
Mary Poppins – comedie muzicala pentru cei mici, la teatrul St-Denis. Spectacol prezentat pana in 7 ianuarie.
Santas Are Taking Over the Stewart Museum – pana in 8 ianuarie expozitia va prezinta nu mai putin de 30 de figurine Mos Craciun, care mai de care mai deosebite, precum si un Szalasi doll castle care se animeaza atunci cand canta muzica. Expozitia este in totalitate gratuita.
Les aventures d’Alfred – la Muzeul McCord, pana pe 12 mars 2017. O poveste ce merita vazuta si auzita, pe care cu siguranta cei mici, intre 4 si 9 ani o vor indragi.
Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – expozitie gratuita intre 16 noiembrie si 8 ianuarie 2017. Prezentata pentru a 4a oara, expozitia tinde sa devina o traditie si ne promite mai multe exponate decat in anii precedenti.
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment