Sugestii de weekend (17 – 18 martie 2018)

Fix cand credeam ca ce a fost mai rau din iarna aceasta a trecut, uite ca s-a hotarat sa ne mai loveasca o data cu ceva frig si temperaturi cu mult sub -10 grade. Fireste, asta dupa ce am trecut prin cateva zile cu ninsoare saptamana asta… Oricum, nu renuntam. Daca am putea am desena un panou mare cu #REZIST pe el, ca sa se stie ca suntem hotarati sa rezistam pana la vara.

Activități, Festival

St. Patrick’s Day Parade – 18 martie este data cand celebra parada se va desfasura pentru a 195-a oara in Montreal. De data aceasta traseul este modificat, datorita lucrarilor ce se desfasoara pe Ste-Catherine.
Salon de la course à pied de Montréal – 16 – 18 martie la Palais des Congrés sunteti asteptati si anul acesta, ca in fiecare an la inceput de sezon, cu noutati pentru pasionatii de alergare. Aveti ocazia sa participati la prezentari de echipamente si chiar si meniuri ce va pot indruma spre un mod de viata cat mai echilibrat.
Salon du disque et des arts underground – 17 si 18 martie, la biserica St-Denis sunteti asteptati sa-i descoperiti si sa-i incurajati pe acesti artizani ai culturii muzicale. Va vor fi prezentate colectii de discuri, carti, benzi desenate si vor fi prezenti colectionari, anticari, specialisti in domeniu.
Les Grands Ballets prezinta The Rite of Spring – 17 martie, ora 20.00 la Place des Arts. Un spectacol unic ce nu merita ratat.
Montreal Impact vs. Toronto FC – pasionati de fotbal si pregatiti sa infruntati frigul? Sambata, 17 martie de la ora 15.00 la Stadionul Saputo veti avea ocazia sa vedeti live un meci ce promite multe faze frumoase.
Salon national de l’habitation Montréal – pana in 18 martie, a 35-a editie a Salonului va asteapta la Place Bonaventure cu idei de amenajare si de renovare a locuintei proprii si cu noi proiecte imobiliare ce vor fi realizate in Montreal si imprejurimi.
International Festival of Films on Art – pana in 18 martie. Unicul festival de gen din America de Nord este un eveniment dedicat filmului despre arta sub toate formele ei. Pasionatii pot viziona proiectiile in locatii diverse, orarul si adresele fiind indicate pe site-ul organizatorilor.
Papillons en liberté – Gradina Botanica va asteapta si anul acesta, ca si in cei dinainte, cu spectacolul minunat al gingaselor si coloratelor insecte. Se desfasoara pana in 29 aprilie.
Visite guidée de la Ville Souterraine – pana in luna martie va propunem ca sambata sa participati la una din vizitele ghidate ce va vor plimba pe parcursul a 5km prin subteranele comerciale orasului. Cost 24$ de persoana, rezervare necesara.
Oasis musicale – manifestare artistica si culturala dedicata muzicii de camera, in interpretarea unor artisti de renume. Concertele au loc in bisericile din Montreal si in general sunt gratuite.
Montreal Winter Village – la Parcul Olimpic, pana la 1 aprilie este locul de adunare al celor impatimiti de sporturile de iarna. Dintre atractiile principale: muzica, patinaj in aer liber, mancare buna si pe alese si multe alte atractii.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pana in 21 martie 2018.

Filme Noi

 

TOMB RAIDER LOVE, SIMON FLOWER THE FORGIVEN

Expozitii
Napoléon – Art et vie de cour au palais impérial
– Muzeul Beaux-Arts din Montreal ne propune pana in 6 mai 2018 o incursiune in fascinanta lume a lui Napoleon.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii. Data limita 25 martie 2018.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment