Sugestii de weekend (17 – 18 septembrie)

A venit toamna, chiar daca nu se prea simte asta in gradele de afara, insa o simtim in activitatile ce isi schimba profilul. Din ce in ce mai multe activitati culturale, concerte in spatii inchise, iesiri la padurile din jur pentru culorile toamnei si toate acestea lipsite de aerul de vacanta al evenimentelor verii. Pana si comunitatea romana isi aduna oamenii de prin vacante si organizeaza petreceri campenesti stropite cu must si infasurate in fum de mici si acorduri de muzica populara. Le spune Ziua recoltei, chiar daca aici, departe de tara, multi au schimbat tractorul din batatura pe aerul de Montreal, sigur inca isi mai amintesc cu duiosie de mirosul porumbului proaspat recoltat sau de mustul ce incepea sa fiarba in butoaie.

Activități, Festival

World Press Photo – La Marché Bonsecours, din 31 august si pana in 2 octombrie, sunt prezentate fotografiile castigatoare ale editiei de anul acesta a faimosului concurs.
Festival Quartier Danses – intre 6 si 17 septembrie, orasul danseaza. Spectacole de dans, dintre cele mai variate stiluri, si in marea majoritate gratuite, in parcuri si sali de spectacol din oras.
Salon Quebec-Floride – v-a tentat vreodata sa investiti in Florida sau sa va relocalizati acolo? Atunci acest salon este exact ceea ce aveti nevoie. Prezentari de proiecte imobiliare, conferinte, atractii, toate numai in weekendul 16-18 septembrie, la Place Bonaventure.
Martinique Gourmande – degustati aromele din Martinica intre 15 si 25 septembrie. Participa nu mai putin de 34 de restaurante montrealeze, cafenele si baruri, printre care si Pandore, Ma Grosse Truie Chérie si Aux îles à sucre.
Festival Flamenco de Montreal -a 5a aniversare a festivalului a inceput din 10 septembrie si va dura pana in 17. Anul acesta evenimentul este un omagiu adus lui Sonia del Rio, o pioniera a dansului flamenco in Quebec si o dansatoare recunoscuta international.
L’Avenue Gourmande – 17 si 18 septembrie pe Ave Mont-Royal. O ocazie unica de a asista la demonstratii gratuite, degustari si sa intalniti bucatari tineri si talentati ce isi vor etala produsele in concursuri si prezentari in aer liber.
Festival Stop Motion Montréal – 16, 17 si 18 septembrie, manifestare dedicata filmelor de animatie.
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.
Air Libres – profitati de vremea frumoasa pentru a vizita una dintre cele mai mari manifestari anuale de arta stradala ce are loc pe strada Sainte Catherine, intre St-Hubert si Papineau. 7 artisti isi prezinta creatiile pana in 26 septembrie.
Piknik Électronik –  concerte in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

Blair Witch Snowden Bridget Jones Baby
official-bw-poster snowden bridget

 

Expozitii
Toulouse-Lautrec – La Musée des beaux-arts de Montréal, pana in 30 octombrie, puteti vizita o expozitie unica in care va sunt prezentate nu mai putin de 90 de afise si lucrari imprimate ale celebrului artist, lucrari realizate in perioada litografica a acestuia, din 1891 si pana in 1899.
Robert Mapplethorpe –  la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment