Sugestii de weekend (18 – 19 februarie 2017)

Am trecut fara sa bagam de seama de jumatatea lunii februarie, iar iarna isi trage ultimele suflari (cel putin asa am vrea noi), insa un lucru este sigur, weekendul acesta avem parte de vreme buna, cu temperaturi in zona pozitiva si fara precipitatii importante anuntate. Este momentul sa iesim afara din case si sa petrecem, sa ne bucuram de vreme buna si de o multime de activitati, concerte, expozitii si saloane de specialitate.

Activități, Festival
La course Polar Hero – in Parcul Jean Drapeau, pe 18 februarie, sambata, o cursa hivernala extrema cu obstacole ce asteapta iubitorii de sport si aer liber.
Salon du véhicule récréatif de Montréal – 16 -19 februarie, pentru pasionatii de vehicule recreative, la Palais des Congrès, mai mult de 250 de expozanti si nenumarate prezentari ale specialistilor din domeniu.
Mamma Mia – va plac show-urile gen Broadway musical? Daca da, atunci weekendul acesta este momentul sa mergeti la unul dintre cele mai longevive spectacole de gen de pe Broadway, prezentat la sala Wilfrid-Pelletier.
SAT Fest – festival de scurt metraje prezentat de Société des arts technologiques (SAT). Toate filmele sunt prezentate in Satosphère, un dom cu un ecran de 360 de grade. Festivalul se deruleaza pana pe 3 martie, iar intrarea este 18$ de persoana.
Duckfest – pentru ca in Montreal arta culinara este la rang de cinste, din 16 si pana in 26 februarie puteti degusta in restaurantele participante meniuri bazate pe carnea de rata si pateul cel mai fin.
Salon Expert Chasse, Pêche et Camping –  la Place Bonaventure intre 16 si 19 februarie. Mai mult de 250 de expozanti va asteapta cu produse care mai de care mai atragatoare pentru cei pasionati de plimbari si activitati in aer liber.
Les Rendez-vous du cinéma québécois – intre 18 si 27 februarie, in locatii diverse (vezi programarea pe site-ul organizatorilor) sunt prezentate creatii ale cinematografiei din Quebec. Va trebui sa va descurcati destul de bine in limba franceza, intrucat majoritatea proiectiilor nu sunt subtitrate.
Mois de l’histoire des Noirs – 1 – 23  februarie, expozitie dedicata la Primaria Montrealului, dar si o multime de spectacole, reuniuni, prezentari si colocvii.
Igloofest 2017 – eveniment ce anul acesta va dura 6 saptamani, in loc de 4, pentru a celebra aniversarea a 375 de ani de istorie a Montrealului. Concerte, activitati sportive si buna voie la liber si pentru toata lumea sunt garantate pana in 19 februarie.
Village Mammouth – unicul parc de distractii hivernal din Montreal s-a deschis anul acesta pe 9 decembrie si va ramane asa pana in 12 martie, daca temperatura si conditiile meteo o vor permite. Patinaj, glisade, restaurante mobile, muzica, DJ de renume, petrecere si voie buna sunt cateva din ingredientele ce vor face din aceasta activitate o prioritate pentru cei mai multi dintre dvs.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

THE GREAT WALL A CURE FOR WELLNESS FIST FIGHT


Expozitii
Terre d’Asie – la Muzeul Pointe-à-Callières, expozitie temporara ce va este propusa pana in 19 martie.
Chagall: Colour and Music – muzica a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru artistul cu originii ruso-franceze. Sub aceasta nota, la Montreal Museum of Fine Arts vor fi prezentate nu mai putin de 400 de exponate ce au influentat viata si cariera artistului. Expozitia va fi deschisa pana in 11 iunie.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Les aventures d’Alfred – la Muzeul McCord, pana pe 12 mars 2017. O poveste ce merita vazuta si auzita, pe care cu siguranta cei mici, intre 4 si 9 ani o vor indragi.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment