Sugestii de weekend (18 – 19 noiembrie 2017)

Poate o sa ninga weekend-ul asta sau pote nu. Poate o sa fie verglas sau poate nu… In mod sigur va ploua incepand de sambata si cam toata ziua duminica. Ne poate tine ceva in casa? Sigur nu, mai ales ca avem de unde alege din nebunia de activitati, spectacole si evenimente ce se intampla in oras zilele acestea.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta

Montreal Santa Claude Parade – sambata 18 noiembrie se da starul oficial al sezonului de cumparaturi… scuzati, de Sarbatori de iarna. Ca in fiecare an, locul de intalnire nu poate fi altul decat strada Ste Catherine.
Salon du Livre de Montréal – loc de intalnire pentru iubitorii de carte, deschis pana in 20 noiembrie, la place Bonaventure. Din program: lansari de carte, intalniri cu critici de arta si autori de renume.
Le Salon des Artistochats – 18-19 noiembrie, o experienta anuala de neuitat pentru amatorii de feline. Accesorii, mancare, bijuterii si tinute de gala pentru animalele indragite. O singura conditie: nu mergeti cu pisica proprie, numai cele invitate special sunt admise.
Les Rencontres internationales du Documentaire – ultimul weekend in care mai puteti sa prindeti proiectii ale unor filme documentare premiate la scara internationala. Nu mai putin de 142 de productii din 47 de tari au fost si sunt inca prezentate in cadrul evenimentului.
M for Montreal – un rendez-vous muzical in cadrul caruia, pana sambata 18 noiembrie, aveti inca ocazia de a vedea pe scena artisti si interpreti locali.
Bach Festival – un festival, un eveniment, o ocazie de a asculta muzica imensului compozitor. Din 17 noiembrie si pana in 23 decembrie in locatii diverse.
Restaurant Day – numai in 18 noiembrie, oricine poate deschide un restaurant acasa la el sau intr-un birou. Verificati harta, ca sa vedeti ce locatii sunt mai apropiate de voi si ce anume se serveste, si planificati-va o iesire cu prietenii sau familia. Fun la cote maxime, delicii gastronomice si o ocazie de a vedea ce si cum gatesc altii.

Activitati recomandate

Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

JUSTICE LEAGUE WONDER THE STAR ROMAN J. ISRAEL, ESQ

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment