Sugestii de weekend (19 – 20 decembrie)

0
3364

Sărbători minunate și luminate, zile în care ne adunăm în casele încălzite alături de familie, de prieteni și aducem în sufletele noastre pe cei dragi rămași undeva departe.

Un prim Crăciun fără zăpadă dupa mulți ani, aici în Montreal. Avem o temperatură placută ce îmbie la plimbare și vizitat târguri de Crăciun sau expoziții, de mers la concerte de colinde sau la căutat de cadouri. Evenimentele sunt multe, pentru că în perioada asta a anului toată lumea iese in oraș dupa ce sta la masa cu prietenii sau cu cei dragi.

Activități, Festivaluri, Târguri de Crăciun

Luminothérapie – a șasea ediție a manifestării vă prezintă în iarna aceasta balansoare luminoase și muzicale, insoțite de proiecții arhitecturale pe nouă din fațadele ce inconjoară Place des Arts.
Festivalul Noel dans le Parc – 1 singur calendar, 60 de spectacole gratuite, până în 25 decembrie. În zona Metro Mont-Royal, în Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent sau în zona stației de Metro Laurier, în Parc Lahaie.
Montréal en Fêtes – în Vieux Montreal, a început de pe 3 decembrie și este deschis până pe 31 decembrie, un alt târg de Crăciun deja faimos cu o multitudine de activități gratuite. Nu trebuie ratat, mai ales dacă sunteți în căutare de cadouri pentru cei dragi.
Marché de Noel de la Rue Prince Arthur – s-a deschis din 2 decembrie și se anunță a fi un eveniment de excepție. O stradă întreagă dedicată evenimentului cu tarabe cu bunatăți tradiționale și chiar și un spațiu amenajat vânzării de brazi. Este deschis în fiecare săptămână de miercuri până duminică.
Le Père Noël Saint-Denis – pe strada St Denis, între străzile Mont-Royal și Marie-Anne puteți întâlni sâmbăta aceasta, și următorul weekend, cu începere de la ora 13 și până la 17 pe Moș Crăciun, puteți asculta concerte de colinde cântate a cappella și, din câte am auzit, puteți chiar întâlni un ren viu.
Les Choralies de la Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours – până în 20 decembrie concerte de Crăciun minunate în fiecare weekend, în cea mai veche biserică din Montreal situată în Old Port.
Le Village MAMMOUTH pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă începând cu 19 decembrie un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Le Cinéma des Fêtes en plein air – weekendul acesta, 18 și 19 decembrie, în Place Jacques-Cartier cu începere de la ora 17, aveți ocazia să asistați la proiecții de filme cu tematică de Crăciun. Paturile si ciocolata calda sunt oferite gratuit.
Pomul de Craciun din Place Ville-Marie – daca nu ați fost să-l vedeți anul acesta, merită. O tradiție în Montreal din 1962, are 19.60 metri înălțime, 7.60 metri în diametru și nu mai puțin de 13 000 de lumini.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului.
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vă dă prea multe speranțe, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.
Salon des métiers d’art de Montréal – cel mai mare salon de artă meșteșugărească, la Place Bonaventure, până pe 20 decembrie, salonul devenit celebru, sărbătorește cea de-a 60a ediție.
The Nutcracker (Spargatorul de nuci) prezentat de Les Grands Ballets Canadiens de Montréal, la Salle Wilfrid-Pelletier – tradiționalul spectacol de balet este pe afiș până în 30 decembrie.
Cirque du Soleil prezintă în premieră la Centre Bell spectacolul Toruk: The First Flight, din 21 decembrie și până în 3 ianuarie. Spectacol inspirat din celebrul film Avatar.
Noel au Chateau – Château Ramezay vă prezintă până în 3 ianuarie o expoziție dedicată tradițiilor de odinioară precum și o mulțime de activități în spiritul sărbătorilor.

Cei mici

Québec Issime – un spectacol familial, mai mult o comedie muzicală, la Teatrul Maisonneuve, până pe 30 decembrie.
La Grande Bibliothèque cei mici au parte de o mulțime de activități dedicate Crăciunului. Povești și colinde ce le vor incălzi sufletele.
Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – o colecție impresionantă de figurine Moș Crăciun, precum și o mulțime de activități și ateliere pentru cei mici.
Santa’s Kingdom – Complex Desjardins. Plimbări cu trenulețul instalat în complex pentru numai 2$. În weekend cei mici pot sta cu Moșul sau pot asculta povești spuse de Mrs. Claus. Activitatea se desfășoara până în 31 decembrie.
Montreal Museum of Fine Arts – Family Weekends workshops și da, sunt o mulțime de activităti gratuite în perioada de sărbători. Verificați orarul.
Mysteries of the Unseen World 3D – IMAX movie
Jean-Michel Cousteau’s Secret Ocean 3D – IMAX movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expozitie cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, si doua schelete la dimensiune reala – suna mai mult decta interesant.
Le carnaval des animaux – un spectacol de circ al unei trupe din Australia care va va transporta in lumea imaginara a animalelor. Spectacolul are loc la Cité des arts du cirque, la TOHU, din 15 decembrie si pana in 3 ianuarie.

Expoziții și muzee

Sur les traces d’Agatha Christie – o expozitie dedicata celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière. Nu trebuie ratata.
Imagine Brazil – la centrul  DHC/ART – expozitie de arta contemporana braziliana, din 7 noiembrie
George S. Zimbel : un fotograf umanist – Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) – pana pe 6 ianuarie – expozitie de fotografie a unor actori si personalitati ai anilor 1953 – 1955. aveti ocazia sa vedeti cateva cadre inedite cu Marilyn Monroe.
Dana Schutz – artist din new York, prezinta la Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) o expozitie de pictura contemporana, pana pe 10 ianuarie.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la povesti de Craciun si pana la cursuri de bucatarie si distractie.

Cunoasteti alte activitati sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Impartasiti-le cu toata lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat va dorim si un Craciun Fericit!

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY