Sugestii de weekend (19 – 20 august 2017)

Ne-am intors din vacanta…. Recunoastem ca sentimentele sunt amestecate. Pe de o parte suntem bucurosi ca va regasim, insa pe de alta parte suntem un pic tristi ca vacanta s-a terminat. Ne bucuram totusi in continuare de vara, iar dupa cum se pare, weekendul acesta vremea va tine cu noi, chiar daca pentru moment, astazi nu am putea spune asta. Montrealul? Asa cum il stim cu totii, plin de evenimente si de activtiati pe toate gusturile. De la festivale gastronomice si pana la muzica si spectacole live, aproape nimic nu scapa.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
Fierté Montréal – Weekend de parada Gay. Activitatile destinate acestui eveniment incep de astazi, vineri si vor continua pana duminica seara. Cursuri si spectacole de muzica si dans, petreceri pe celebra strada Ste Catherine si incunanarea fireasca a acestui eveniment, parada de duminica, parada ce va porni duminica la pranz din intersectia René-Lévesque cu Drummond.
3 Orchestre simfonice la poalele Mont Royalului – sambata seara, cu incepere de la ora 21, vom putea asculta interpretari ale unor celebre opere muzicale in compania a nu mai putin de 400 de muzicieni. Orchestrele prezente vor fi : Orchestrae Métropolitain, Orchestre symphonique de McGill si Orchestre symphonique de Montréal.
Montreal International Reggae Festival – 18 – 20 august. Da, se intampla weekendul acesta, pentru a 13-a editie si ne adduce, asa cum ne-am obisnuit, nu mai putin de 3 zile de reggae in Old Port.
Vintage And Artisan Market – La Place du Marche, in cartierul St-Henri, numai weekendul acesta va avea loc o mare vanzare de produse vintage si de artizanat. Nu vor lipsi camioanele cu mancare, muzica live, proiectiile de filme si BBQ-urile!
Montreal Ribfest in West Island
– in weekendul acesta gratarele vor innegura cerul din vestul insulei, iar aerul va fi imbalsamat cu aromele costelor de porc. Intrarea gratuita, insa mancarea si bautura pe bani, ca asa trebuie. Unde : Pierrefonds Borough Hall (13665 Pierrefonds Blvd).

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
Salsafolie Sundays – pentru cei ce nu stiu despre ce este vorba, vrem numai sa va spunem ca plaja de la Clock Tower din Old Port este si anul acesta locul de intailnire pentru iunitorii de salsa, bachata, meringue si alte stiluri de dans sud americane. Toate duminicile (mai putin 25 iunie) pana in 3 septembrie.
Aquazilla – in parcul Jean Drapeau s-a deschis celebrul circuit plutitor cu obstacole la plaja Jean Dore. Dimensiunile acestei atractii sunt de 30 de metri pe 35, iar biletul este 15$ pe ora pentru adulti si 12$ pentru copii. Aquazilla va ramane deschis pana in 27 august.
Cinéma urbain à la belle étoile la Place de la Paix
– intre 12 iunie si 24 august, cu incepere de la ora 21 in zilele de luni si anumite zile de joi, va vor fi prezentate nu mai putin de 13 filme gratuite.
Plage de l’Horologe – s-a deschis plaja din Vieux Port de la orologiu si va ramane deschisa pana in 4 septembrie. Muzica cu DJ locali in voga si un bar bine garnisit va sunt puse la dispozitie.
La Grande Tournée
– organizat de Cirque Éloize pana in 17 septembrie, turneul are ca misiune organizarea unui specatcol in fiecare din cele 19 arondismente ale orasului la fiecare sfarsit de saptamana.
Voiles en Voiles – celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
PiknicElectronik
– 21 mai – 24 septembrie, in fiecare duminica pe insula Jean Drapeau. Loc de intalnire si de party pe muzica electronica. Unii dintre cei mai in voga DJ ai momentului vor fi prezenti.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  
– o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incepand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult nici mai putin 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal
– Daca au revenit, inseamna ca este vara! Pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

THE HITMAN’S BODYGUARD LOGAN LUCKY

Expozitii
Love is Love – expozitie in plina desfasurare la Montreal Museum of Fine Arts ce prezinta creatiile in domeniul rochiilor de mireasa ale celebrului designer Jean-Paul Gaultier. Expozitia va fi deschisa pana in 9 octombrie. 
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment