Sugestii de weekend (19 – 20 martie)

Este iarna, este primavara? Temperatura pare sa nu isi doreasca prea mult o revenire la cote decente si placute si incearca din rasputeri sa ne intoarca in sezonul de unde credeam ca scapasem. Dupa doua saptamani de vreme primavaratica ne intoarcem de weekendul acesta la zapada si nopti reci. Nu pentru mult timp, speram noi, suntem totusi in a doua jumatate a lunii martie.

Cu tot frigul (amagitor) de afara, vom profita weekendul acesta de cea mai frumoasa parada pe care Montrealul o ofera. Cu atat mai interesant este totul, cu cat National Geographic a stabilit ca Montrealul este pe pozitia a 6a in top 10 in lume ca cel mai bun oras unde sa petreceti sarbatoarea nationala a Irlandei.

Activități, Festival

St. Patrick’s Day Parade – pe 20 martie, pentru a 193a oara in istoria Montrealului, toata lumea este irlandeza! Ziua cand toti suntem imbracati in verde, fluturam stegulete si bem bere neagra. Howya! In plus, conform unui clasament facut de cei de la National Geographic, Montrealul este pe locul 6 in topul oraselor unde este cel bine de petrecut St. Patrick’s Day. Parada va incepe la ora 12 la intersectia strazilor Fort si Ste Catherine.
Préludes – la teatrul Maisonneuve pana in 19 un balet classic oferit de Les Grands Ballets, in omagiul lui Sergei Rachmaninoff, pus in scena de talentaul scenarist elvetian Ken Ossola.
Art Matters – festival de arta organizat de studentii de la Universitatea Concordia. Expozitii, evenimente nocturne, conferinte.
Salon du disque et des arts underground – 19 si 20 martie la Bisercia St Denis, este locul de intalnire al producatorilor de discuri independenti si al artistilor underground.
Earth Hour – 19 martie, intre 20.30 si 21.30 este ora cand in Montreal se sting luminile. Eveniment ce se defasoara la nivel mondial, in cadrul Earth Day.
Art Souterrain
– un festival de arta prezentata in galerii subterane, eveniment ce a debutat pe 27 februarie si se va desfasura pana in 20 martie. Mai mult de 80 de artisti vor fi la intalnire in 14 locatii.
International Festival of Films on Art – este un festival dedicat filmelor ce trateaza in mod particular manifestarile artistice ca fotografia, picture, teatrul. Se desfasoara pana in 20 martie in diverse locatii din oras.
Maple Syrup Fest – weekendul 18 – 20 martie, la Promenade Wellington spatiul se transforma intr-o expozitie cu un subiect dulce : siropul de artar.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, a inceput in 18 februarie si va continua pana in 24 aprilie.
Cazino de Montreal va asteapta in fiecare seara de vineri si sambata pana in 26 martie cu reprezentatii magice ale comediilor muzicale de pe Broadway : Cabaret, Mary Poppins, Les Misérables, Starmania, My Fair Lady, Priscilla Queen of the Desert.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare extremă, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

bem-bere

 

 

 

 

Cei mici
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D
– IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre
– pana pe 20 martie, 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant. Ultimul weekend!!!
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière, pana in 17 aprilie. Nu trebuie ratată.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment