Sugestii de weekend (19 – 20 noiembrie 2016)

Sa fie weekendul acesta ultimul cu temperaturi mai ridicate inainte de iarna? Ne-ar place sa credem ca nu, cu toate ca meteorologii incearca sa ne contrazica. Sambata se pare ca ne vom bucura de vreo 14 grade la soare, insa duminica lucrurile se schimba si nu mai putin de 1 – 3 cm de zapada sunt asteptati sa ne aduca aminte ca luna decembrie este chiar dupa colt. Si ca peisajul sa fie complet, sambata putem sa iesim in centru si sa-l intampinam cum se cuvine pe Mos Craciun.

Activități, Festival
Défilé du père Noël – sambata, 19 noiembrie, cu incepere de la ora 11, pe strada Ste-Catherine Ouest, intre strazile Fort si St-Urbain. Suntem siguri ca cei mici asteapta de multa vreme aceasta zi.
Festival Bach de Montréal – intre 18 noiembrie si 4 decembrie, un alt eveniment important debarca in oras, de data aceasta dedicat muzicii clasice. Locatii diverse, intrari gratuite in unele dintre ele, vi-l recomandam cu incredere, mai ales ca este ajuns la a 10a editie.
SCVLPTVRE – salon dedicat sculpturii pentru pasionatii de arta ce au nevoie de o noua provocare. Salonul este cu vanzare, asa ca daca sunteti in cautarea unei noi piese artisitice ce sa va impodobeasca salonul, pregatiti-va portofelele. La Palais des Congres, numai weekendul acesta, 18 – 20 noiembrie.
Les Rencontres internationales du Documentaire – festival dedicat filmului documentar ce are loc anul acesta intre 10 si 20 noiembrie. Vor fi prezentate nu mai putin de 128 de filme din 35 de tari.
Mundial Montreal – festival de muzica internationala ce se desfasoara in Montreal intre 15 si 18 noiembrie. Evenimentul este la a 6-a editie si are ca tema pentru anul acesta Musique sans frontières.
Don Giovanni – ULTIMUL WEEKEND Opera de Montreal va prezinta la Sala Wilfrid-Pelletier intre 12 si 19 noiembrie, o creatie binecunscuta a marelui compozitor Mozart. Spectacolul este in limba italiana.
M for Montreal – rendez-vous muzical cu artisti si interpreti locali, se desfasoara in mai multe locatii in oras intre 16 si 19 noiembrie. Pentru a afla numele invitatilor si salile de spectacol vizitati site web al organizatorilor.
Le Salon du Livre – unul dintre cele mai importante evenimente, aflat deja la editia cu numarul 39, dedicate literaturii franceze de pe continentul nord american se desfasoara la Place Bonaventure intre 16 si 21 noiembrie. Anul acesta salonul pune un accent deosebit pe literatura mexicana.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM THE EDGE OF SEVENTEEN BLEED FOR THIS

Expozitii
Robert Mapplethorpe –  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 450 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici

Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – expozitie gratuita intre 16 noiembrie si 8 ianuarie 2017. Prezentata pentru a 4a oara, expozitia tinde sa devina o traditie si ne promite mai multe exponate decat in anii precedenti.
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.
Alice au pays des merveilles – spectacol prezentat de Orchestra Simfonica din Montreal pe 13 noiembrie la Maison Symphonique.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment