Sugestii de weekend (2 – 3 decembrie 2017)

Incepem ultima luna din an cu o multime de surprize si noutati care mai de care mai ametitoare. In primul rand s-a deschis granita Canadei pentru romani (autorizatie eTA necesara), in al doilea rand am scapat de telefoanele mobile blocate, companiile fiind obligate acum sa le deblocheze gratuit, iar in al treilea rand a inceput luna cadourilor, a sarmalelor, cozonacilor, a brazilor impodobiti si a mirosului de cetina ce ne va umple casele. Luna colindelor si a zapezii, luna in care incercam sa ne facem bilantul anului ce a trecut si sa vedem cate am reusit sa facem din ce ne-am propus si ce ne programam pentru anul ce vine.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta

Le Marché Casse-Noisette – pana in 10 decembrie, la parterul Palais des Congrès are loc una dintre pietele de Craciun celebre deja in Metropola. Si mai interesant este faptul ca 10% din vanzarile realizate vor fi donate la Fondul Casse-Noisette pour enfants.
Les choralies 2017 – La capela Notre-Dame-de-Bon-Secours in fiecare sambata si duminica din luna decembrie, de la orele 13.30 si 15.00, vor avea loc concerte gratuite de Craciun.
Luminothérapie – a 8-a editie a balansoarelor muzicale si-a anuntat prezenta in Quartier des Spectacles si va asteapta cu numai putin de 30 de balansoare muzicale si luminoase pana in 28 ianuarie.
Noël dans le parc – ca in fiecare an, incepand cu 1 decembrie si pana la 25 decembrie, 3 parcuri din Montreal va incalzesc sufletele si inimile cu un program de sarbatori de neegalat. Locurile bine cunoscute sunt: Parcul Emilie Gamelin, Parcul de Compagnons de Saint-Laurent si Parcul Lahaie.
Complexe Desjardins 100% Noel – Complexul Desardins va fi pana in 24 decembrie, ca in fiecare an deja, gazda oraselului interior al lui Mos Craciun. Il puteti intalni pe Mos, sa va plimbati cu trenuletul sau sa va dati in carusel.
Nutcracker – Ballet Ouest de Montréal prezinta in 2 si 3 decembrie celebra punere in scena la Centre Pierre Péladeau. Nu mai putin de 80 tineri dansatori vor acompania pe scena cei 40 de mebri ai corpului de balet.
IMAGE+NATION – festivalul de film LGBT din Montreal are anul acesta o editie aniversara, cea cu numarul 30. Se desfasoara in diverse locatii intre 23 noiembrie si 3 decembrie.
Village du Vilain Sapin – ati vazut bradul de Craciun al Montrealului anul trecut? Da, acela care a intrat in colectia internationala a celui mai urat brad de Craciun din lume. Daca nu, aflati ca va fi din nou prezent si anul acesta. Ok, nu acelasi brad, insa unul la fel de “incantator”. Ambianta este asigurata cu o piata de Craciun garnisita de bunatati si cadouri.
Bach Festival – un festival, un eveniment, o ocazie de a asculta muzica imensului compozitor. Din 17 noiembrie si pana in 23 decembrie in locatii diverse.

Activitati recomandate

Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

WONDER WHEEL THE DISASTER ARTIST PSYCHOPATHS

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment