Sugestii de weekend (20 -21 ianuarie 2018)

Iarna pare sa ne dea o pauza de la temperaturile ce au inghetat si cele mai optimiste sperante de vreme calda si ne lasa sa respiram weekendul acesta cu grade cat mai apropiate de zero. Va fi o vreme superba de iesit afara, spun meteorologii, asa ca pregatiti-va sa iesiti si sa va bucurati de tot ce ne ofera orasul si imprejurimile lui.

Activități, Festival

Salon International de l’Auto de Montréal – inceputul de an aduce cu el o traditie bine impamantenita in Montreal, Salonul Auto. Cu incepere din weekend-ul acesta si pana in 28 ianuarie, la Palais des Congres aveti ocazia sa admirati cele mai noi modele ale renumitelor firme constructoare de masini.
Salon de l’amour et de la séduction – pasionati sau numai curiosi? Locul de intalnire este la Place Bonaventure pana duminica seara.
Igloofest – in fiecare iarna, la inceput de an, amatorii de muzica electronica se pot aduna in Vieux Port pentru concerte gratuite in aer liber. Anul acesta, intre 18 ianuarie si 3 februarie.
Festival de pêche aux petits poissons des chenaux –  sa nu uitam ca sezonul de pescuit la pulamon este in plina desfasurare si ca in weekenduri, la Sainte-Anne-de-la-Pérade va sunt oferite o multime de activitati, nu numai pescuitul intr-una din cele 500 de cabane pe gheata. Se desfasoara pana in 18 februarie.
Fête des neiges – evenimentul mult asteptat de copiii ce se vor distra in zapada si in multimea de activitati ce ii asteapta. Si anul acesta, ca in fiecare alt an, in Parcul Jean Drapeau, din 20 ianuarie si pana in 11 februarie.
Luminothérapie –  pana in 28 ianuarie va puteti inca bucura, la Place des Arts, de cele 30 de balansoare luminoase si muzicalece incalzesc atmosfera hivernala.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

FOREVER MY GIRL 12 STRONG DEN OF THIEVES MOM AND DAD

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment