Sugestii de weekend (20 – 22 mai 2017)

S-a dat startul ceremoniilor prilejuite de implinirea a 375 de ani de la intemeierea orasului Montreal, s-au aprins luminile pe podul Jacques Cartier, am avut parte de zile adevarate de vara, iar acum urmeaza un weekend lung. Spuneti-ne numai ce mai lipseste din meniu ca sa putem numai saptamana aceasta ca fiind una perfecta!

Activități, Festival
Les Géants – aduse tocmai din Franta cu ocazia zilei festive de 17 mai, cand Montrealul a implinit 375 de ani, papusile gigantice vor defila pe strazile orasului numai in weekendul acesta. Pentru a le cunoaste traseul, vizitati site-ul organizarilor.
La Grande Tournée – organizat de Cirque Éloize pana in 17 septembrie, turneul are ca misiune organizarea unui specatcol in fiecare din cele 19 arondismente ale orasului la fiecare sfarsit de saptamana. Weekendul acesta este randul celor din Outremont.
Le Carnaval Culinaire – sambata aceasta, 20 mai, aveti ocazia sa gustati din creatiile bucatarilor amatori ce isi vor improviza un mini restaurant in casele proprii sau chiar intr-un cort amplasat pe cate o straduta. Locatiile sunt prezentate pe pagina Facebook a evenimentului.
Tartarfest – nu mai putin de 20 de restaurante va ofera, in saptamana 19 -28 mai, posibilitatea de a gusta un tartar cu o bautura alcoolica pentru numai 10$.
La Bohème – va este prezentata din 20 si pana in 27 mai de catre Opera din Montreal la Sala Wilfried-Pelletier de la Place des Arts.
La Bohème – va este prezentata din 20 si pana in 27 mai de catre Opera din Montreal la Sala Wilfried-Pelletier de la Place des Arts.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  – o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
21 de balansoare – evenimentul integrat in cadrul Printemps Numerique se intoarce la Place des Arts, de data aceasta intre 10 aprilie si 28 mai.
Vue sur la Relève – din 9 si pana in 20 mai, festival de arta (teatru, muzica, literature) ce scoate in evidenta tineri artisti locali. De cele mai multe ori prezentarile sunt gratuite, asa ca merita sa aruncati un ochi pe site-ul organizatorilor.
Virtual Reality – pana pe 29 mai, nu mai putin de 7 filme, realizate de Felix si Paul Studios, ce vor fi prezentate in realitate virtuala la Phi center. Si ce este mai bun in toata aceasta activitate? Prezentarile sunt gratuite!
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incapand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult, nici mai putin, 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal – Daca au revenit, inseamna ca este aproape vara! Cu incepere de duminica aceasta si pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.
Festival Accès Asie – din 2 si pana in 28 mai, aproape o luna intreaga dedicata artei din Asia sub orice forma. De la arta vizuala, la teatru, pictura, literatura si muzica, totul va fi la intalnire.
Festival Petits bonheurs – pentru cei mici, pana in 31 mai, un eveniment ce isi doreste sa realizeze o imersie a copiilor in lumea artei.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

EVERYTHING, EVERYTHING ALIEN: COVENANT DIARY OF A WIMPY KID: THE LONG HAUL


Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Et maintenant regardez cette machine – expozitie apartinand lui Emanuel Licha si Mundos de Teresa Margolles la Muzeul de arta contemporana, pana in 14 mai.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment