Sugestii de weekend (21 – 22 octombrie 2017)

In sfarsit un weekend in care vremea buna tine cu noi, nu ca nu am fi avut destule astfel de weekend-uri in toamna aceasta, insa natura umana ne spune sa nu fim niciodata multumiti cu tot ceea ce este bun si sa ne dorim intotdeauna mai mult. Doua zile cu 20 de grade in termometre si, cel putin cea de sambata, fara niciun strop de ploaie. Nici duminica nu sunt sanse mari de precipitatii, ceva mai multe decat sambata, insa neglijabil, am zice noi. Ce credeti ca avem in program weendul acesta? Cate un pic din toate si niciodata de ajuns. Cert este ca vom avea de unde sa ne facem selectiile de weekend si in mod sigur nu avem niciun motiv sa stam in casa.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
ExpoHabitation d’automne
–  weekendul acesta la Stadionul Olimpic din Montreal este programata o intalnire cu specialisti din domeniul imobiliar. Vor fi prezenti atat promotori de imobile noi, cat si diverse personalitati recunoscute in domeniul constructiilor si al renovarilor.
La Grande marche de Montréal – duminica, 22 octombrie, se desfasoara marsul de 5 km devenit deja traditie, o activitate ce isi doreste sa trezeasca in noi toti dorinta de miscare, de aer liber si de activitati fizice. Oricine poate participa gratuit si voluntar, neexistand un cronometru.
Concours international d’orgue du Canada – intre 6 si 21 octombrie 2017, Montrealul este gazda unei competitii unice in felul ei, competitie ce lasa loc pe scena tinerilor virtuozi ai minunatului instrument.
International Tourism and Travel Show – pasionati de excursii sau dornici sa descoperiti noi destinatii? La Place Bonventure se da adunarea pentru toti cei care isi doresc sa afle ultimele noutati in domeniu sau sa prinda ceva oferte speciale ce sunt propuse numai pe durata targului, targ ce este cel mai mare eveniment de acest tip din Canada.
Festival interculturel du conte – din 20 in 29 octombrie este randul povestilor si al istorisirilor sa intre in scena. Povesti pentru adulti, pentru copii, pentru cei ce indragesc acest gen de arta.
Braderie de Mode Québécoise – sau asa cum este cunoscuta de anglofoni, the Big Fashion Sale by Quebec Designers, nu este nimic altceva decat o mare prezentare de moda, bianuala, ce se tine la Marche Bonsecours si are ca principala atractie creatiile din moda ale designerilor din Quebec. Se desfasoara pana duminica, 22 octombrie.
Le Grand bal des citrouilles – Marele bal al dovlecilor organizeaza si in acest concursul de decorat dovleci, iar buna vrajotoare Esmeralda va fi din nou gazda evenimentului. Pana in 31 octombrie 2017.
SPASM – festival al cinematografiei inedite. Creatii ale regizorilor pasionati de grnurile horror, SF sau numai stiintific sunt prezentate pana in 29 octombrie in diverse locatii din oras.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
La Ronde Fright Fest – intre 30 septembrie si 29 octombrie, parcul La Ronde se transforma, odata cu lasarea intunericului, intr-un loc bantuit unde demonii, zombie si scheletele va pandesc la orice colt. Casele bantuite va vor astepta si ele sa le treceti pragul, asa ca nu ezitati.
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

GEOSTORM SAME KIND OF DIFFERENT AS ME ONLY THE BRAVE BOO! 2: A MADEA HALLOWEEN THE SNOWMAN

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment