Sugestii de weekend (22 – 23 octombrie 2016)

Ploua. Ploua marunt si indesat, ploua repede, ploua noaptea sau ziua, ploua in toate culorile anotimpului, insa asta nu ne impiedica sa iesim din case. Orasul, ca de obicei, isi pune hainele de weekend si ne asteapta sa iesim la intalnire. Activitati? Din plin! Expozitii, filme, manifestari, restaurante ce va asteapta… Inca mai sunteti in case?!

Activități, Festival
International Tourism and Travel Show – 21 -23 octombrie la Place Bonaventure. Cel mai mare targ al industriei de turism din Canada are loc weekendul acesta la Montreal. Nu mai putin de 33 000 de vizitatori ii trec pragul in fiecare an. Un eveniment ce nu trebuie ratat de cei ce indragesc voiajele de orice fel.
Taco Week – ULTIMUL WEEKEND, pana in 22 octombrie, festivalul debarca in oras cu o selectie de restaurante ce va ofera propriile vesriuni de tacol. Alegerea va apartine!
Oystermania – intre 20 si 30 octombrie, in mai multe restaurante participante puteti savura delicioasele stridii la preturi de neegalat in alte perioade ale anului: o duzina de stridii plus o bautura alcoolica la 10$ sau o duzina de stridii si o cupa de sampanie Laurent Perrier pentru numai 19$.
La Braderie de Mode Québécoise – 20-23 octombrie la Marché Bonsecours. Expozitie vestimentara, prezentari, vanzare de creatii ale artistilor din Quebec.
SPASM – festival de film horror si SF francofon, preponderent cu creatii din Quebec. A 15a editie are loc anul acesta intre 20 si 29 octombrie.
Festival du film brésilien de Montréal – editia cu numarul 10 a acestui festival are loc anul acesta la Cinema Parc, intre 21 si 27 octombrie.
Grande Marche Pierre Lavoie – duminica aceasta, incepand cu ora 10.30 (inscrieri de la 8.30) o plimbare de 5 km in scop caritabil. Nu se alearga, nu se merge cu bicileta, este numai un mars si se adreseaza toatei familii.
Oktoberfest aux Jardineries – Pe Esplanada de la Parcul Olimpic, pana in 28 octombrie weekendurile (vineri si sambata) insemana petrecere in stil german, cu bere provenind de la microbraserii locale si mancare de inspiratie germana.
International Organ Competition – festival international de orga ce se desfasoara in locatii diverse (preponderent in biserici). Din cuprins: concerte, prezentari, tururi ghidate, conferinte. Festivalul este in desfasurare pana in 30 octombrie.
Fright Fest – toata luna octombrie, parcul La Ronde se transforma intr-un imens loc infricosator, un loc al umbrelor si groazei numai bun de vizitat pentru a intra in atmosfera de Halloween.
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.
[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

TYLER PERRY’S BOO! A MADEA HALLOWEEN JACK REACHER: NEVER GO BACK KEEPING UP WITH THE JONESES OUIJA: ORIGIN OF EVIL

Expozitii
Toulouse-Lautrec – La Musée des beaux-arts de Montréal, pana in 30 octombrie, puteti vizita o expozitie unica in care va sunt prezentate nu mai putin de 90 de afise si lucrari imprimate ale celebrului artist, lucrari realizate in perioada litografica a acestuia, din 1891 si pana in 1899.
Robert Mapplethorpe –  la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Le Grand Bal des citrouilles – la Gradina Botanica pana in 31 octombrie
Disney on Ice – numai weekendul acesta, la Centre Bell, lasati-i pe cei mici sa patrunda in lumea minunata a basmelor cu spectacolul Dare to Dream.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment