Sugestii de weekend (23 -24 aprilie)

Weekend cu soare si vreme frumoasa, cu temperaturi peste 10-15 grade, cu bucurie in suflet si cu sarbatori multe. Sarbatorim Floriile in weekendul ce vine si Sf Gheorghe, asa ca pentru cei ce aveti printre prieteni sau in familie persoane dragi cu nume sfinte, pregatiti-va de petrecere. Pentru ceilalti, ca de obicei, orasul vuieste de activitati si de locuri unde sa va petreceti timpul liber.

Activitati
Earth Day – 22 aprilie celebram cu totii ziua pamantului. Pentru Montreal, asa inseamna un weekend cu activitati dedicate protejarii mediului inconjurator. Mega swap (schimb de haine), Organic Wine Taste, concert si activitati la Redpath Museum.
Expo Franchise – daca aveti ganduri de deschis un bussines, atunci weekendul acesta locul cel mai bun de petrecut timpul liber va fi salonul dedicat de la Palais des Congres. Salonul de primavara, din 22 si pana in 24 aprilie.
Bixi – este sezonul bicicletelor si Montrealul nu face exceptie. Profitati si procurati-va un abonament pana in 1 iunie, sunt reduceri de 20% pentru tarifele de grup.
Festival du Jamais Lu – a 15 a editie a festivalului de teatru ce se desfasoara la Théâtre aux Écuries din 28 aprilie si pana in 6 mai. O ocazie minunata sa va intalniti cu dramaturgi in voga.
Montreal Impact – daca sunteti amatori de fotbal (soccer, pe continentul Nord American), sambata pe 23 puteti asista la un meci al echipei locale pe stadionul exterior Saputo, in compania celor de FC Toronto.
Pappier 16 – expozitie anuala de arta contemporana, opere de arta realizate pe hartie. Locul de intalnire, Vieux Port la Hangar 16. Din 22 pana in 24 aprilie.
Festival international Vues d’Afrique
– devenit deja traditie, festivalul de film african si creol se afla la a 32a editie in Montreal. Se desfasoara intre 17 si 24 aprilie la Cinemateque Quebecoise.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, a inceput in 18 februarie si va continua pana in 24 aprilie. Ultimul weekend!!!

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend frumos si plin de soare vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment