Sugestii de weekend (23 -24 ianuarie)

Cine a spus că în ianuarie nu se intâmplă nimic în Montreal și că totul este înghețat în jurul nostru? Ei bine, cine a spus asta s-a înșelat numai pe jumătate, întradevar totul este înghețat, însă Montrealul vuiește de activități, festivaluri, târguri și evenimente.
Haideti sa vedem impreuna ce este de facut in weekendurile ce urmeaza.

Activități, Festivaluri

Igloofest – din 14 ianuarie și până în 6 februarie – Old Port, festival de muzică în aer liber ajuns la a noua ediție. Festivalul reușește să aducă pe scenă nume celebre din domeniul muzicii electronice și nu numai.
Salonul auto de la Montreal – Palais de Congres, până în 24 ianuarie
Fetes des Neiges – a început faimosul carnaval al zăpezii în parc Jean Drapeau. În fiecare weekend până pe 7 februarie, de la 10am la 8pm sâmbăta și de la 10 am la 5pm duminica, vă puteți bucura de o mulțime de activități hivernale.
Patinoar de 1 km în aer liber, în Laval, în pitorescul Vieux Sainte-Rose, accesibil din spatele bisericii Sainte-Rose, la 13, rue Hotte. Orarul de funcționare este zilnic de la 10 dimineața și pana la 22.
Le Chop – un altfel de festival culinar, se desfășoara până în 11 februarie. Aveți șansa să mâncați 3 feluri pentru numai 25$ în 5 restaurante super bune din districtul Ville Marie. Meniurile sunt pregătite de 4 șefi bucătari renumiți, iar evenimentul durează 6 săptămâni. Atenție, aveți nevoie de rezervare.
Happening Gourmand – 8 restaurante participante în Vieux Montreal vă oferă până pe 7 februarie meniuri complete la prețuri accesibile (22 $, 25 $ și 29 $)
Luminothérapie – până pe 31 ianuarie, a șasea ediție a manifestării vă prezintă în iarna aceasta 30 de balansoare luminoase și muzicale, insoțite de proiecții arhitecturale pe nouă din fațadele ce inconjoară Place des Arts.
Le Village MAMMOUTH pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă pana în luna martie un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului.
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare extremă, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

Cei mici

L’Académie Spatiale du Cosmodome – Laval – un program de 10 saptamani dedicate celor mici, cu varste intre 9 si 13 ani, dornici sa descopere secretele spatiului si ale lumii robotilor. Programul a inceput pe 19 ianuarie, insa se mai primesc inscrieri.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique – IMAX Movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant.

Expoziții

Neutralité – o expoziție a artistului Rad Hourani – până în 31 ianuarie la Galeria Arsenal
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai
Une modernité des années 1920 – Montréal, expoziție de pictură dedicată artiștilor din grupul Beaver Hall la Musée des Beaux-Arts de Montréal.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière. Nu trebuie ratată.
Imagine Brazil – la centrul DHC/ART – expoziție de artă contemporană braziliană, este încă în desfășurare.

West Island

West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?

Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment