Sugestii de weekend (23 – 24 septembrie 2017)

22 Septembrie, astazi este oficial prima zi de toamna, ziua cand ne luam la revedere de la vara si de unde noaptea incepe sa fie din ce in ce mai lunga. Culorile toamnei deja au inceput sa apara pe delurile Quebecului, iar daca aveti ganduri sa iesiti, vremea va fi exact asa cum ar fi trebuit sa fie un weekend de vara, cu temperaturi apropiate de 30 de grade Celsius. Nu ezitati, fie ca veti face o drumetie in natura sau chiar daca va veti decide sa stai in oras, afara din case va fi locul ideal pentru petrecut weekendul. Vreti sa stiti daca au inceput sa se coloreze frunzele, daca spectacolul magic al toamnei a inceput deja? Aveti aici un link unde gasiti situatia la zi in ce priveste starea padurilor

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
Festival international de la littérature
– din 22 septembrie si pana la 1 octombrie, o sansa unica pentru iubitorii de carte de a intalni autori preferati sau de a lua parte la lansari de carte. Nu mai putin de 200 de autori si artisti vor lua parte la cele 50 de evenimente organizate cu prilejul acestui festival.
Marathon Oasis Rock ‘n’ Roll de Montréal – 23 si 24 septembrie, celebra cursa maraton, organizata de aceeasi echipa ce se ocupa si de maratonul din Brooklyn va asteapta si anul acesta. Din pacate insa, cursa de maraton nu se va desfasura de data aceasta datorita caldurii excesive, insa cursele mai mici, demi maraton, 10 kilometri, 5 si 1 kilometru vor fi organizate.
Grand weekend Oktoberfest aux Jardineries – incepand cu 21 septembrie, pe Esplanada Sun Life de la Stadionul Olimpic, incepe petrecerea! Va vor fi oferite (contra cost, fireste) o multime de beri produse de microbraseriile de aici, precum si mancaruri savuroase, toate acompaniate cu muzica de calitate.
Martinique Gourmande – eveniment culinar ce ne asteapta pana in 24 septembrie sa degustam si sa ne bucuram papilele gustative cu preparate specifice din Martinique. Nu mai putin de 30 de restaurante, baruri si bistrouri vor participa.
Physical Training and Sport Expo –  23 si 24 septembrie la Place Bonaventure. Pasionati de sport? Atunci trebuie sa stiti ca la aceasta expozitie veti putea asista la prezentari ale unor specialisti in domeniu, dar si sa va puneti la punct cu ultimele produse si idei din domeniu.
OMNIVORE Montreal 2017 – 23 si 24 septembrie la Société des Arts Technologiques 1201, Bd Saint-Laurent Métro Saint-Laurent – mai mult decat un show, este o demonstratie de talent in arta culinara facuta de bucatari tineri din Quebec, Statele Unite sau Europa.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Fiesta Olympica
– la Stadionul Olimpic, pe esplanada Sun Life, in fiecare duminica din vara aceasta, intre orele 16 si 23, pana la 1 octombrie este party pe ritmuri de muzica latino. Sunt invitati artisti aflati la inceputul carierei, dar si consacrati ai genului.
Momenta – biennale de l’image – expozitie eveniment dedicata creatiilor foto si video ce a ajuns la a 15-a editie si se desfasoara pana in 17 octombrie. De aceasta data vor fi prezenti nu mai putin de 38 de artisti din 17 tari, ce vor expune 150 de creatii in 13 locatii diferite din oras.
Voiles en Voiles – celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
PiknicElectronik
– 21 mai – 24 septembrie, in fiecare duminica pe insula Jean Drapeau. Loc de intalnire si de party pe muzica electronica. Unii dintre cei mai in voga DJ ai momentului vor fi prezenti.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal
– Daca au revenit, inseamna ca este vara! Pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.

Filme Noi

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE STRONGER BRAD’S STATUS BATTLE OF THE SEXES

Expozitii
Love is Love – expozitie in plina desfasurare la Montreal Museum of Fine Arts ce prezinta creatiile in domeniul rochiilor de mireasa ale celebrului designer Jean-Paul Gaultier. Expozitia va fi deschisa pana in 9 octombrie. 
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment